Seks s prijateljicom – savjeti i iskustva stvarnih cura

Veza sa najboljom prijateljicom, Foto: Vadym Drobot/Shutterstock

Prilikom održavanja takvog odnosa potrebno je od samog početka odrediti pravila igre. Ako kojim slučajem niste sigurni da vaš partner na odnos gleda jednako kao i vi, tada imate problem. Morate što prije sjest i razgovarat.

Sigurno nije dobro kada vaša prijateljica pomisli da se ovdje ipak radi o nečem više, o dubljim osjećajima. To može postati opasno za prijateljstvo koje ste imali, odnosno za njegovo očuvanje. Emocije kao što je ljubomora, zavist i krivnja ne trebaju biti dio vašeg odnosa.

Iako se prije svega radi o odnosu bez obaveza bitno je da budete iskreni, što znači da ako se u međuvremenu krenete viđati sa nekom drugom osobom, to joj morate reći. Ipak se radi o dozi integriteta koju bi svaka osoba morala imati

Maxine (22) “Moje iskustvo s takvim odnosom je pozitivno. Imala sam ga prije par mjeseci i moram priznati da nisam vjerovala da ću biti sposobna na to. Izašla sam iz četverogodišnje veze i nije mi bilo na kraj pameti uletavati ponovno u neku vezu. On mi je pak uletio kao naručen. Poznanici smo i dijelimo sličan krug prijatelja. Spetljali smo se spontano i obadvoje smo znali da će ostati na usputnim viđanjima. ”

To je samo jedan primjer veze gdje su se prijatelji odlučili utješiti na određen način bez puno obaveza. Naravno da takvi odnosni mogu biti prije svega opasni ako se na samom početku odmah ne utvrde točna pravila i očekivanja.

Lola (19) “Imala sam jednom usputan seks s frajerom s kojim sam kao izlazila vani, ali bilo je očigledno da od neke veze neće biti ništa. Seks mi je bio loš, ne sam po sebi, nego zato jer sam shvatila da meni nema seksa bez ljubavi. Ali eto probala sam. No, mnogo mojih frendica se seksalo više puta s istim frajerom, ali bez želje za nekom vezom.”

U zadnje vrijeme se pokazalo kakos sve više žena naginje odnosu poznatijem kao prijatelji s povlasticama. Puno su otvorenije i direktnije, međutim upitno je dokada takav odnos može trajati. Odnosno dokada se osoba može zadovoljavati samo sa seksom bez emocija.

Foto: Vadym Drobot/Shutterstock