Kako prepoznati ovisnost o seksu

Ovisnost o seksu, Foto: Sergey Peterman/Shutterstock

Ovisnici o seksu su zapravo ljudi koji ne mogu zadovoljiti svoje seksualne potrebe i oni koji su bez normalnog odnosa. To je problem koji je potrebno rješavati sa stručnim ljudima kako bi se mogla ovisnicima pružiti adekvatna pomoć.

Vodite dvostruki život

Ako ste jedna od onih osoba koja ne može ostati vjerna jednoj osobi, dakle osoba koja vodi dvostruki život, znači da ste ovisni o seksu. To i ne čudi, jer ste takvim postupcima prisiljeni svojoj partnerici ili partneru cijelo vrijeme lagati.

Često listate časopise o seksu

Poznato je kako za sve one osobe koje se smatraju seksualnim ovisnicima rijetko prođe trenutak da su nisu pročitali članak koji je na jedan način bio povezan sa seksom. Naravno da se ovdje prije svega radi o svakodnevnim aktivnostima.

Ugrožavate vlastitu vezu i prijateljstva

Osobe koje su ovisne o seksu prije svega izbjegavaju druženje sa svojim prijateljima i to ponajviše zato što će radije svoje slobodno vrijeme provesti masturbirajući, ili u društvu osobe koja će ih seksualno zadovoljiti.

U stalnoj ste potrazi za seksualnim avanturama

U stalnoj ste potrazi za nekim novim idejama koje bi vam mogle začiniti vaš seksualni život, unatoč tome što pored sebe imate partnera s kojim ćesto doživljavate vrhunac. To je očiti dokaz da ste ovisnik o seksu.

Imate problema sa zakonom

Za osobe koje su ovisne o seksu nije nepoznanica kako ponekad vole otići u smjeru nezakonitih radnji kao što su susreti sa prostitukama. Naravno da se radi o uobičajenim aktivnostima koje za njih nisu nepoznanica.

Loše se osjećate zbog vlastitog ponašanja

S jedne strane je pohvalno da se loše osjećate zbog takvih postupaka, no možda ne bi bilo loše da potražite stručnu pomoć. Ovisnost o seksu uništava život, a vjerujemo da vam nije cilj izgubiti obitelj i prijatelje samo kako bi vaše seksualno zadovoljstvo bilo na vrhuncu. Za početak, vrijeme provodite baveći se sportom ili nekom drugom aktivnošću.

Foto: Sergey Peterman/Shutterstock