Pletenica u repu

pletenica u repu

Željni ste promjene i već neko vrijeme razmišljate o novoj frizuri. Ne želite ništa ekstremno nego povremeno izaći van s frizurom koju niste nikada imali. Jeste li razmislili o dobrim starim pletenicama? Možete ih kombinirati na nekoliko različitih načina, a među njima je i pletenica u repu.

Možete isplesti dvije pletenice ako želite izgledati poput Heidi ili poput Pipi Duge Čarape, ali u malo blažem obliku. Za koju se god frizuru odlučili sigurno nećete pogriješiti, a jedino je važno da naučite kako isplesti pletenice.

To uopće nije komplicirano i pogrešno je vjerovati kako ste se rodili s dvije lijeve ruke. Ako želite pozitivan ishod morate vježbati jer kao i u svemu ostalom, tako je i ovdje presudno iskustvo i jaka volja.

Pogledajte kako složiti pletenicu oko repa.

Pokušajte za početak napraviti nekoliko probnih pletenica da vidite koliko su čvrste i trebate li nešto mijenjati. Kada ste napokon utvrdili da su vam ruke kao stvorene za ovakve frizure vrijeme je da složite pletenicu u repu.

Ovakva frizura je odlična zato što ju možete nositi za različite prilike. Svejedno je ako ste odlučili isplesti pletenicu u repu za posao ili možda za večernji izlazak. Važno je da ste uklopili ostatak outfita uz svoju frizuru.

U nastavku pogledajte kako možete napraviti pletenicu bez gumice za kosu:

Kako bi olakšali pletenje kose bilo bi dobro da upotrijebite suhi šampon ili puder za volumen. Prvo umasirajte spomenute preparate i tek onda krenite raditi frizuru. Možete se odlučiti za opuštenu frizuru gdje ćete isplesti jednu pletenicu na stranu ili u sklopu visokog repa.

Odlučite li se za konjski rep morate pripaziti da ste kosu prije toga dobro osušili i isfenirali. Važno je da vam kosa ne strši kako bi pletenica izgledala uredno. Skupite kosu prvo u rep i pazite da vam sa strane ne vise pramenovi. Krenite plesti rep.

Uzmite si dovoljno vremena, a ako vam je lakše neka vam pomogne netko od ukućana. Ovakva frizura je jednostavna jer jedino što morate učiniti je isplesti ostatak kose koju ste svezali u rep. Kada ste ispleli pletenicu svežite kosu s tankom gumicom kako bi se što manje primijetila.

Autor: S.Š., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock