Pletene bluze, pravi modni dodatak

pletena vesta
Pletena vesta, Foto: dpaint/Shutterstock

Pletivo je i više nego dobrodošlo u ormaru svake žene, pa i muškarca. Ono je asocijacija na toplinu doma, na dobrodošlicu koju osjetite kada se pojavite kod svog prijatelja te na najljepše trenutke koje ste proživjeli s najdražima. Pletivo je izvan vremenskih okvira i kao takvo uvijek prisutno. Upravo zbog toga nikada neće biti retro.

Pletena odjeća predstavlja klasik koji nikada neće dosaditi, a koji se može nositi tijekom više godišnjih doba. Sve ovisi o tome o kakvoj se debljini materijala radi, jer ako je pletivo od tankog konca, tada ćete svoju najdražu bluzu ili vestu moći nositi i tijekom proljeća te jeseni.

Iako su pletene bluze izvan modnih trendova, tako da ne robuju vremenu, ipak teško je ne oteti se dojmu kako neki od njih ostavljaju klasični vintage štih. To ne znači da određena bluza izgleda starinski, nego pomalo podsjeća na modu koju su nosile naše bake.

Ako želite iskombinirati prošlo, sadašnje i buduće, odlučite se za pleteni bolero koji se veže naprijed. Tako ćete dobiti poseban izgled, biti ćete trendi, a pritom vas neće podsjećati na modu koju je nosila vaša baka.

Bolero možete kombinirati s vestom, dolčevitom ili majicom. Posebno efektno bit će ako odjenete bijeli bolero na crnu strukiranu košulju i cijelu kombinaciju nadopunite s uskim hlačama i čizmama na petu. To je izgled koji prolazi pod poslovni i casual look.

U zadnje vrijeme posebno su popularne pletene veste na kapuljaču. One su omiljene među mlađom populacijom i kod odraslih koji više naginju sportskom izgledu. Vesta na kapuljaču može se iskombinirati i s trapericama ili tajicama te gležnjačama na malo višu petu. I u tren oka eto vam izgleda koji je sve samo ne sportski.

Boje su razne, a dozvoljeno je puno toga. Ovisno što više volite i što vama najbolje odgovara, ali nećete pogriješiti ako se odlučite za živu boju kao što je crvena koja će malo podignuti sive i hladne dane.

Autor: S.Š. Foto: dpaint/Shutterstock