Savjeti za čišćenje kade

savjeti za čišćenje kade

Kupaonice su izrađene od materijala koji mogu podnijeti razne oblike prljavštine, a koje se jednostavno mogu očistiti. Primjenjivanjem navike ispiranja kade odmah nakon korištenja, usporit će se nakupljanje taloga od sapuna kao i sve druge nečistoće. Slijede korisni savjeti za čišćenje kade.

Koliko god bilo važno ispirati kadu nakon upotrebe, jasno je kako problemi poput začepljenja odvoda i curenja vode iz slavine mogu svejedno stvoriti mrlje koje će biti potrebno očistiti.

Mrlje na porculanskim, keramičkim, emajliranim ili plastičnim kadama ponekad je teško ukloniti bez pomoći abrazivnih sredstava za čišćenje, kod kojih uvijek postoji opasnost da dođe do oštećenja površine kade.

Postoji nekoliko načina kako se može očistiti kada, a da se pritom ne ugrozi površina materijala s kojim je kada prekrivena. U pitanju su prirodna sredstva koja se mogu napraviti od namirnica koje već imate u kući.

Mrlje od kamenca mogu se ukloniti uz pomoć mješavine vode i alkoholnog octa. Kako bi bili sigurni da ste stavili dovoljno jedne i druge tekućine, najbolje je raditi u omjeru pola-pola. Da bi učinak bio što bolji potrebno je uzeti papirnati ručnik ili bilo koji komad platna te namočiti u smjesu vode i octa.

Ručnik ili krpu zatim treba prisloniti uz mrlju i ostaviti da djeluje preko noći. To će biti dovoljno da se smjesa upije u površinu gdje se mrlja nalazi. Drugi dan je potrebno još malo uz pomoć spužve istrljati dio na kojem se nalazi mrlja. Uskoro bi se trebali vidjeti rezultati.

Kamenac je problem mnogih kućanstava, a pogotovo onih koji imaju problema s tvrdom vodom. Najviše ga ima na umivaoniku, slavinama i u kadi.

Koji su najbolji savjeti za čišćenje kade? Ako je u pitanju emajlirana kada, kamenac se može istrljati uz pomoć čelične vune natopljene u metilni alkohol. Kako ne bi ostale hrđave mrlje, dobro je nakon čišćenja ukloniti čelična vlakna.

Alat koji bi mogao biti koristan za čišćenje kade su poznate gumice. Radi se o jeftinom i dostupnom sredstvu za čišćenje koje se može nabaviti u svim specijaliziranim dućanima. Može se upotrijebiti baš kao i gumica na olovci. Redovnim čišćenjem ne bi trebalo biti puno problema s održavanjem lijepog izgleda kade.

Autor: S.Š., Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock