Upotreba Coca-Cole

čišćenje stakla

Coca-Cola je omiljeni napitak ljudi svih uzrasta, a osim kao napitak može nam koristiti i u razne druge svrhe. U Coca-Coli se nalazi soda bikarbona, koja je poznata kao djelotvorno sredstvo za čišćenje. No, osim u čišćenju, Coca-Cola može pomoći i kod njege tijela.

Ako vam je suđe zahrđalo, jednostavno ga samo preko noći uronite u Coca-Colu i ostavite da se natapa do jutra. Ujutro izribajte lonce i hrđa će u potpunosti nestati.

Ako su vam se prozori uprljali masnoćom, lako ćete je ukloniti uz pomoć Coca-Cole. Jednostavno samo prozore umjesto s uobičajenim sredstvom za pranje prozora, oribajte s malo Coca Cole.

Kada vam se za vrijeme zimskih dana zalede stakla na autima, Coca-Cola vam može biti od velike pomoći. Polijte stakla s malo Coca-Cole, i nakon par minuta led će se otopiti sa stakla bez problema.

Ako vas upiknu pčela ili komarac, na ubod stavite malo Coca-Cole kako bi umanjili oteklinu. A ako imate problema s probavom popijte malo Coca Cole koja će izjednačiti pH i ublažiti probavne smetnje, kao i žgaravicu.

Ako vam se nesretnim slučajem u kosu zaplela žvaka, jednostavno je možete ukloniti uz pomoć Coca-Cole. Na pramen kose sa žvakom, nanesite malo Coca-Cole i ostavite da odstoji par minuta. Nakon par minuta ćete žvaku moći uspješno ukloniti.

Nakon par godina korištenja, dno lonaca često postane prljavo i crno. Kako bi ga uspješno temeljito očistili, na dno ulijte malo Coca-Cole i ostavite da odstoji. Nakon par minuta posuđe temeljito operite na uobičajeni način.

Tvrdokorni kamenac na dnu wc školjke ćete jednostavno ukloniti uz pomoć Coca-Cole. U wc školjku ulijte malo Coca-Cole i ostavite da djeluje nekoliko sati. Nakon toga, kamenca više neće biti.

Mrlju na odjeći možete učinkovito ukloniti tako da na mrlju stavite malo Coca-Cole koja se treba upiti u potpunosti. Mrlja će nakon nekog vremena promijeniti boju, ali nakon pranja u perilici za rublje, odjeća će biti u potpunosti čista.

Autor: A.Z., Foto: Bondarenko/Shutterstock