Satenske haljine

djevojka u plavoj haljini
Djevojka u plavoj haljini, Foto: bezikus/Shutterstock

Svaki od materijala od kojih se radi odjeća ima svoje prednosti, mane i svaki od njih je predviđen za nošenje prilikom određenih događanja. Pamuk je zasigurno najugodniji materijal koji vaša koža može osjetiti, no on je ipak u najvećem broju slučajeva rezerviran za aktivnosti koje obavljate tijekom dana, za casual izgled.

Saten za razliku od pamuka drži visoko mjesto među materijalima rezerviranim za posebne situacije, a tu se prije svega misli na razna svečana događanja za koje je saten jednostavno stvoren.

Svaki put kada se spremate za izlazak koji uključuje posebnu večeru za dvoje, svadbu, ili neku drugu svečanost, izvucite iz svog ormara nešto od satena i jednostavno zablistajte.

To ne treba biti samo haljina, može i lijepa kombinacija koja uključuje više odjevnih komada.

U slučaju da se radi o zaista posebnom događaju gdje nikako nije svejedno kako ćete izgledati slobodno se odlučite za haljinu od satena u crvenoj boji i garantirano ćete izgledati poput zvijezde iz Hollywooda.

Ako prigoda i nije toliko svečana kao što je rečeno mal0 ranije, uvijek možete odabrati košulju od satena s nekim lijepim hlačama i naravno cipelama na petu. Prilagodite se svakoj situaciji i nećete pogriješiti.

Cjelokupni dojam treba jednostavno biti savršen, a što se tiče nakita slobodno možete staviti manje.

Saten je sam po sebi bogat i sjajan materijal, pa nije potrebno pretjerivati s nakitom. Uvijek se možete odlučiti za malo manju narukvicu, ili ogrlicu.

Satenske haljine slobodno možete svrstati u kategoriju svečanih haljina i ne bi bilo loše kada bi u svom ormaru imali barem jednu takvu haljinu. Ako nemate, prije kupovine dobro razmislite što želite.

Kupovinu nije dobro obavljati na brzinu, jer samo dobrim planiranjem možete naći haljinu iz snova i to za ne tako velike novce. Pored uštede sačuvat ćete svoje živce i iz dućana izaći odličnog raspoloženja.

Autor: S.Š. Foto: bezikus/Shutterstock