Frak haljine, novi modni trend

frak haljina iznad koljena
Frak haljina iznad koljena, Foto: Nata Sha/Shutterstock

Iako su omiljene već neko vrijeme u radionicama vrhunskih modnih dizjanera činjenica je kako su frak haljine tek nedavno dobile svoje mjesto na modnoj sceni, što se tiče šire javnosti. Jednostavno su postale “must have” skoro svake druge žene i djevojke koje prate što se događa u svijetu mode. Najbolje od svega što se radi o još jednoj vrhunskoj ideji modnih znalaca.

Za sve one koji se još nisu susreli s ovim terminom treba napomenuti kako se radi o haljinama koje s prednje strane uglavnom idu do koljena, ili malo iznad dok se sa stražnje srane njihova dužina spušta sve do gležnja.

Osim haljina postoje i skunje istog kroja no kako to inače biva, za svaki od spomenutih odjevnih komada postoje određena pravila nošenja kojih bi se bilo dobro pridržavati. Što se tiče haljina one traže zadovoljavanje određenih kriterija.

Tu se prije svega misli na sve one haljine čiji je prednji dio dosta kratak. One zahtijevaju cipele s jako visokom petom, jer se u suprotnom smisao jednostavno gubi. Također treba pripaziti ako se kojim slučajem odlučite na čizme, da ne idu dalje od sredine lista.

Frak haljine uglavnom dolaze u neutralnim, ali isto tako i malo jačim bojama. Mogu se nositi za više prilika, a to najviše ovisi o osobi koja ju nosi. Treba napomenuti kako modni dodaci koje odlučite staviti mogu uvelike usmjeriti vaš izgled.

Dakle upravo modni dodaci mogu odlučiti govori li vaš look da idete na neku otmjenu večeru, ili možda na neki malo manje svečani događaj. Odabir modnih dodataka ovisi koliko je haljina jednostavna, ili obrnuto.

Autor: S.Š. Foto: Nata Sha/Shutterstock