Šampon od meda

med kosa

Kako ne bi trebali više velike svote novaca trošiti na skupe šampone za kosu, od kojih ionako ne postižete rezultate koje bi htjeli, možete isprobati napraviti sami svoj šampon za kosu, koji će vas i više nego oduševiti.

Sastojke za prirodni šampon za kosu od meda imate u svojoj kuhinji, a ukoliko vam je kosa suha i tjeme osjetljivo ovaj šampon će vam savršeno odgovarati i oduševiti vas. Šampon od meda će vašoj kosi podariti sjaj i mekoću, a osim toga ukloniti će probleme sa peruti, spriječiti će i elektircitet kose.

Sve što vam je potrebno za prirodni šampon od meda je 6 žlica filtrirane čiste vode, 2 žlice meda i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. U posudu za kuhanje stavite med i vodu i kuhajte na laganoj vatri sve dok se med ne rastopi. Kada se med rastopi dodajte eteričnog ulja, sve dobro promiješajte i šampon je spreman za upotrebu!

Prije pranja kosu dobro isperite, pa tek onda nanesite šampon i dobro istrljajte cijelu kosu i tjeme. Možete ga čak i malo ostaviti da djeluje na kosi, kako bi se kosa dodatno nahranila hranjivim sastojcima meda.

Med je odličan za kosu jer joj pomaže da se prirodna ulja na kosi ne luče pretjerano, zbog čega se automatski spriječava pretjerano i prebrzo mašćenje kose. Ukoliko na kosi i glavi imate problema sa upala i svrbežom, med će ih u potpunosti umiriti i ukloniti.

Najbitniji medov sastojak je hidratizacija, koje je med pun, te će vam nakon njege kose sa medom, kosa biti meka i lagana, jednostavna za rasčešljavanje, te se više neće petljati.

Njega kose medom je savršena za svaki tip kose, jer može samo donijeti dobro i jer nema osobe koja će sa medom biti nezadovoljna.  Med je osim za njegu kose odličan i za njegu kose, a prirodni pripravak je vrlo jednostavno napraviti.

Autor: A.Z., Foto:mamat123/freeimages