Safari šešir, povratak Africi

safari šesir
Safari šesir, Foto: RTimages/Shutterstock

Afrika je kolijevka iz koje smo izašli, prošli boli odrastanja kroz burnu povijest i zatim se rasuli diljem svijeta gdje se i dalje ponekad riječkamo oko imaginarnih granica na velikoj plavoj lopti. Afrika je svijetu dala toliko mnogo toga, dom je nekim od najljepših vrsta koje smo ikada vidjeli i buja životom. Ni modni svijet nije ostao zakinut u njenoj darežljivosti.

Safari stil je zapravo započeo relativno nehumano. Početak 20.st. donio je sa sobom novi popularni sport za bogate dokoličare. Bilo je moderno otići na safari sa puškom preko ramena i loviti životinje u savani. Za takvu razbibrigu bila je potrebna udobna i funkcionalna odjeća.

Safari look karakteriziraju neutralne boje koje će se lako stopiti sa bojama Afrike i protežu se u paleti od bež do maslinasto zelene. Odjeća je uglavnom načinjena od prirodnih materijala u kojima prednjače pamuk i lan i ubacuju se i kožni dodaci.

Uglavnom se radi o laganim košuljama i ležernim hlačama popraćenima kožnim detaljima. Ovaj stil je u modu na velika vrata uveo Yves Saint Laurent.

Ne želite li u potpunosti izgledati kao da ćete se u kombiju voziti među stablima baobaba ili čučati u travi dok se prikradate nekoj životinji i kasnije ispijati brandy iza mreže za komarce, odaberite samo jedan modni detalj kojim ćete unijeti nemirne duhove Afrike u svoj ormar. Najpogodniji za to je upravo šešir.

Safari šešir onaj je koji možemo pronaći u nijansama od bež do maslinasto zelene i odlično će se uklopiti u stil djevojaka koje vole jednostavne jednobojne komade i odjeću koju su preuzele iz ormara svoje braće, dečka ili muža. Obična bijela muška košulja, kožni remen stegnut u struku i safari šešir na glavi sjajan su izbor za ljeto.

Ovi šeširi mogu biti načinjeni od krutog materijala ili od platna na kojem se nalaze razne zakovice ili dodaci poput traka iznad oboda ili drukera s kojima možete krajeve zavinuti prema gore. Shhh, poslušajte ritam Afrike i krenite u lov po gradu. Za ovaj lov vam neće biti potrebna puška, možda samo fotoaparat.

 Autor: L.K.  Foto: RTimages/Shutterstock