Ribolovni kup Koversada

Pogled na Vrsar, Foto: David Jones/Wikimedia

Za sve ljubitelje pecanja imamo jako dobru vijest. Naime svake godine početkom mjeseca listopada na području Vrsara organizira se manifestacija poznatija kao Koversada. Zapravo se radi o ribolovnom kupu koji sadrži sve ono što bi moglo zanimati jednog zaljubljenika u ovaj tip zabave.

Kod ovog tipa događaja treba znati kako veliki naglasak nije stavljen na pravila koliko na to da se sudionici trebaju opustiti. Bitno je znati da se ribe može pecati štapom, ili na ruku s najviše do tri udice. Što se tiče “Ješke”, nju natjecatelji određuju sami.

Ribolovni kup jedna je od onih manifestacija koja od natjecatelja traži jako puno akcije i naravno smisao za pustolovinu, a da ne spominjemo da ako niste ljubitelj ribe ovdje nemate što tražiti. Ključ svega da u cijelu priču treba pridodati i malo šarma kako nebi postalo suhoparno.

Ne znamo koliko ste upoznati s činjenicom kako sve možete upecati ribu, a ako vas zanima tada se zaputite prema ovom dijelu Istre i saznajte neke od tajni velikih majstora koji su cijeli svoj život posvetili ribarenju.

Vrsar je inače ribarsko i turističko mjesto na zapadnoj obali Istre sa svega 2.700 stanovnika. Radi se o malom mjestu čiji se arhipelag sastoji od 18 otočića. Što se tiče smještaja tu su razna turistička naselja kao što je Belvedere, obnovljen u 2005. godini.

Vrsar je mjesto koje vas može privući iz mnogo razloga, međutim početkom desetog mjeseca, na ovaj dio dolaze svi oni koji su pravi zaljubljenici u pecanje, ali i svi oni koji jednostavno žele biti dio svega toga te da promatraju stručnjake u borbi za najfiniji i naravno najveći ulov.

Želite li se dobro zabaviti sa svojim prijateljima i obitelji, tada krenite put Vrsara i iskoristite priliku da svojim najbližima pričate kako ste ulovili kapitalca i kako je ribolov bio poprilično zanimljiv, ali ne i bezazlen. Iskoristite priliku da makar i nakratko postanete zvijezda u svom krugu ljudi.

Autor: S.Š. Foto: David Jones/Wikimedia