Hand made fair u Medulinu

Ručni rad, Foto: Onlyice/Flickr

Već smo se više puta mogli uvjeriti kako Istra ne nudi samo onaj tip zabave na koji smo navikli, a to je naravno obala sa kompletnim sadržajima nego i bogat kulturno-povijesni program što se naravno očituje u velikom broju kulturno-povijesnih tragova te brojnih manifestacija kojima se nastoji dočarati nekadašnji život i običaji.

Dakle spomenuli smo kako je Istra bogata sadržajima među kojima su svakako festivali od kojih svaki nosi svoju dozu posebnosti kojom nudi određen tip zabave i naravno puno povijesnih činjenica, a tu spada i čuveni Hand made fair koji se održava na području Medulina.

Kao što se može primjetiti iz naslova radi se o sajmu koji se ponajviše koncentrira na ručne radove i suvenire čiji način rada govori o ovom dijelu Hrvatske i naravno običajima. Pritom mislimo na obilježavanje nekadašnjeg načina života i prezentiranje kroz radove koje možete vidjeti izložene na sajmu.

Hand made fair je sajam koji se već tradicionalno održava tri mjeseca i to od lipnja do rujna. Na ovom sajmu suvenire prodaju njihovi kreatori, a posebnost sajma leži u činjenici kako se trudi osvijestiti sve one koji dođu učiti o običajima ovog dijela Istre.

Cilj manifestacije je pružiti gostima alternativu u odnosu na proizvode koji se najčešće nude pod nazivom suvenira. Možemo reći kako ćete ovdje dobiti pravi autentični suvenir za kojeg će se znati kako potječe iz Istre i ima svoju priču i naravno povijesnu vrijednost, kao i sve ostale stvari koje se nude na ovom sajmu.

Vjerujemo kako će se samom manifestacijom najviše oduševiti svi oni koji inače vole nositi ručne radove i koji znaju cijeniti nečiji mukotrpni trud i rad. Pritom mislimo na brojne narukvice i sve ostalo što možete vidjeti na ovom sajmu. Pored toga imat ćete priliku naučiti malo više o samoj povijesti Medulina i njegove okolice.

Autor: S.Š. Foto: Onlyice/Flickr