Reuma i reumatizam – kratki prirodni recepti

Reumatski bolovi u nogama, Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock

Reuma je neugodno stanje koje zahvaća sve veći dio populacije. Radi se o oboljenju koje obuhvaća skup raznih oboljenja sa zajedničkim simptomima: otok i bolovi u zglobovima, upalni proces u mišićima, tetivama te smanjena pokretljivost.

Nažalost ne postoji lijek koji liječi sam uzrok bolesti, ali se zato primjenom određenih lijekova, promjenom načina života i relaksacijskim metodama, bolest može držati pod kontrolom.

Pravilna prehrana i redovita tjelovježba vaš su put prema boljem osjećaju. Jasno je da obogaćivanje prehrane namirnicama koje obiluju vitaminima može dovesti samo do pozitivnog ishoda, kao i u ovom slučaju.

Nije nepoznanica kako izloženost niskim temperaturama i otežana mogućnost zagrijavanja mogu samo otežati probleme koje imate sa reumom. Rješenje se nalazi u vuni i njenom blagotvornom učinku.

Nekada davno veliki vladari znali su cijeniti kvalitetu vune i svega ostalog što ona nosi. Poznato je kako vuna ima nevjerojatan način reguliranja temperature, a njezin ljekovit učinak može se iskoristiti na sljedeći način.

Uzmite obloge od vune i stavite ih na kritična mjesta gdje osjećate neugodu. Sva tajna leži u tome što vuna ugodno grije i regulira vlagu. U slučaju znojenja vaša postelja ostaje suha i na taj način nema zadržavanja vlage.

Recept koji je odličan i koji vam može pomoći sadrži hren i domaću rakiju. Uzmite 30 g hrena i 20 % rakije. Sve zajedno promiješajte i uzmite gazu te ju umočite. S njom obložite sva kritična mjesta i držite gazu neko vrijeme. Na početku možete osjetiti peckanje.

Pomiješajte 1 čašu soka šparoga sa 1 žlicom meda. Uzimajte mješavinu 3 puta dnevno ( 3 čaše tijekom dana) i stavljajte na pogođena mjesta. Pomiješajte 1/2 čaše soka koprive sa 1 žlicom meda. Uzimajte mješavinu 3 puta dnevno.

Pomiješajte 1.5 žličicu soka češnjaka sa 1.5 žličicom meda. Pokazalo se da djeluje, ali morate biti strpljivi. Reumu možete liječiti i pomoću petroleuma i zamotati suhom krpom. Ponavljajte tretman nekoliko puta.

Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock