Pletene narukvice

pletena narukvica

Deblje, tanje, jednobojne, s gumicama, izvezenim imenom… U 100 boja i na 100 načina. Potrebno nam je samo malo kreativnosti, strpljenja i volje i na našoj ruci može zablistati originalni ukras u vidu pletene narukvice.

Postoji rješenje i za one kojima je kreativnost slabija strana, ili pak nemaju vremena ili volje za upuštanje u “uradi sam” verziju. Oni svoju narukvicu mogu kupiti ili pak naručiti putem Facebooka, gdje se po povoljnim cijenama već gotove narukvice mogu naručiti, a može se i tražiti izrada po vlastitoj želji.

Osim dobro poznatih narukvica na kojima su izvezena imena, sve više se rade narukvice prijateljstva. Do neki dan smo takve narukvice povezivali sa osnovnoškolkama, no više nije rijetkost viđati takve narukvice na rukama pravih trendseterica. I u ovom slučaju kreativnost dolazi do izražaja, jer u dogovoru sa svojom prijateljicom kreiramo izgled naše narukvice prijateljstva.

Što god izabrali, možemo biti sigurni da baš nitko neće imati narukvicu kao što je naša. Za takvu narukvicu glavno je savladati glavni vez koji se radi od 4 satenska deblja konca te dijagonalno plete. I naši najmlađi nisu odoljeli ovom trendu, pa su i nas zarazili trendom izrade narukvica od gumica, koje su njima omiljene, ali su neodoljive i verzije za odrasle.

Postoje čak i verzije pletenih narukvica kojima ne bi odoljeli ni okorjeli rockeri, a to je kožna varijanta ove narukvice. Ne sumnjamo da bi njihov odabir bila crna ili neka zagasita boja. Osim što ih pletemo, u naše narukvice možemo dodati privjeske na srca, zvjezdice ili nešto treće, cirkone, kuglice, i što god nam se čini zgodno. Ovakve narukvice možemo kombinirati uz sva izdanja, i uvijek će uspješno nadopunjavati naš outfit, bilo da se radi o jutarnjem casual izdanju ili o večernjoj haljinici.

Kao što možemo zaključiti, pletenim narukvicama u ničemu nema ograničenja; ni u bojama, ni u motivima, ni u materijalu od koje ćemo je izraditi. Kakva god bila naša narukvica, uvijek je originalan ukras našoj odjevnoj kombinaciji, zato je šteta ne nabaviti si bar jednu veselu narukvicu.

Autor: Tajana, Foto: comedynose/Flickr