Privlačne frizure za kovrčavu kosu

kovrčava kosa

Mnoge žene koje imaju kovrčavu kosu nisu njome zadovoljne i često žale što im kosa nije ravnija, no vjerujte vaša kovrčava kosa može biti jednako privlačna i sexy ako se odlučite za odgovarajuću frizuru. Nema ničeg ljepšeg od njegovanih kovrči koje slobodno padaju i lepršaju oko vaše glave.

Najteže je postići pravilno spiralne kovrče. Postoje razni vanjski utjecaji koji će im promijeniti oblik, bilo da se radi o vlagi u zraku, kiši koja je neposredno pala ili prevelikoj vrućini. Klimatski uvijeti definitivno određuju kako će se vaša kovrčava kosa ponašati.

Ovakva su razmišljanja bila aktualna do nedavno, no neki stručnjaci za kosu tvrde suprotno, oni smatraju kako kovrčava kosa može biti privlačna u svim vremenskim stanjima. Ako su vaše kovrče pravilno odrezane nema straha da će ih vlaga ili kiša preoblikovati. Kosa vam može biti puno lakša za njegovanje ukoliko se odlučite na odlazak frizeru, posebno onima koji su stručnjaci za oblikovanje kovrčave kose.

Pogledajte kako nakovrčati kosu uz pomoć trake.

Važnost kako je vaša kosa odrezana je uvjetovano činjenicom da nijedna kovrča na vašoj kosi nije jednaka. Vaš frizer mora uzeti u obzir simetričnost kovrči, jednako kao i njihovu gustoću. Uzorak kovrči i kako se one slažu u odnosu jedne prema drugoj, također je veoma bitno. Ne postoje mjesta za pogrešku, frizer mora razumijeti vašu kovrčavu kosu i strateški isplanirati njeno kraćenje.

Provjerite kako možete nakovrčati kosu uz pomoć čarapa.

Ako je vaša kovrčava kosa odrezana tupo, stvarati će kvadratni ili skoro pa piramidalan izgled. S druge strane ako vam je kosa stanjena i teksturirana stvorit će se balans između svake kovrče, a vaša će frizura biti lijepa i kompaktna. Kod samog šišanja se ne preporuča suho šišanje, već se kosa prije treba dobro oprati i obogatiti raznim regeneratorima. Ovome je tako jer se kovrče suše nejednakom brzinom, tako da dok je režete uvijek mora biti mokra.

Ženama koje imaju dugu kovrčavu kosu predlažemo da se odluče na tupo odrezane krajeve svoje frizure, no zapamtite kako od frizera morate zatražiti da vam ublaži vanjske linije posebno pri kraju kose, kako vaša frizura ne bi stvarala oblik triangla.

Autor: M.T., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock