Ravan trbuh, čvrsta stražnjica i noge

mjerenje opsega
Mjerenje opsega, Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Ravan trbuh, čvrsta stražnjica i noge bez celulita. To je ono što mnogi žele. Slijedi nekoliko savjeta kako pomoću nekoliko setova vježbi postići lijepo oblikovano tijelo. Nemojte oklijevati nego posegnite za pravim vježbama uz koje ćete se osjećati bolje i nakon kojih će vaše tijelo izgledati savršeno! Uzmite si dovoljno vremena i počnite.

Vježbe za ravan trbuh

Već neko vrijeme radite na trbušnim mišićima, a još uvijek nema rezultata? Vježbe za trbušne mišiće predstavljaju jedan od težih oblika treninga. Za lijepo oblikovane mišiće na trbuhu nije dovoljno samo vježbati, potrebno je paziti i na zdravu prehranu. Ako odlazite na treninge, ali i dalje jedete nezdravu hranu, masnoća će i dalje pokrivati trbušne mišiće, a zbog čega će doći do širenja struka.

Postoji više vježbi s kojima ćete imati ravan trbuh

Trbušnjaci – kako bi izbjegli širenje struka te postigli jačanje mišića, za početak treba vježbati tri puta tjedno po nekoliko serija. Umjesto trbušnjaka gdje se cijelo tijelo diže kako bi došli do koljena, pokušajte kombinirati nekoliko različitih vrsta trbušnjaka.

Veslanje – jedna od najboljih vježbi za trbušni zid. Sjednite na pod i podignite noge u zrak te ih vucite naprijed i natrag. Vježbu možete izvesti i u teretani na spravi za veslanje, koja će po pitanju trošenja kalorija biti učinkovitija od trčanja.

Podizanje nogu i prsa – vježba koju možete napraviti bez pomagala. Sjednite se na pod i savinite koljena do prsiju te stavite ruke sa strane. Potom lezite s dalje savijenim koljenima i dlanovima okrenutima prema dolje. Izdahnite i krenite s podizanjem ramena i glave te pazite da podižete i spuštate ruke gore dolje za nekoliko cm.

Zadržavanje – korisna vježba koja daje odlične rezultate. Sjednite se na rub stolice i prislonite prste na rub. Potom podignite prste nekoliko cm od poda i zategnite trbušne mišiće. Nastojte se nekoliko sekundi zadržati u ovom položaju te se spustite i ponovite vježbu.

Daska – jednostavna i praktična vježba koju možete bilo gdje napraviti. Namjestite se u položaj za sklekove i pokušajte izdržati u tom položaju barem 20 sekundi, tako da je glava poravnata s kralježnicom, a ruke i noge ispružene.

Dizanje ruke i noge – jednostavna vježba koja pomaže poboljšati ravnotežu. Spustite se na sve četiri, namjestite zapešća ispod ramena te poravnajte koljena ispod kukova. Potom podignite lijevu ruku i lijevu nogu i držite nekoliko sekundi te ponovite na suprotnoj strani. Za početak napravite seriju od 10 ponavljanja.

Želite li znati kako ojačati trbušne mišiće? Postoji još nekoliko načina kao i ove dvije vježbe s kojima će ubrzo doći i rezultati.

Prvo lezite na leđa. Ruke je potrebno držati u zraku barem 30 centimetara od poda. Noge morate podignuti pod kutom od 45 stupnjeva. Za početak pokušajte nekoliko put izvesti vježbu. Deset puta bit će dovoljno, a s vremenom povećavajte količinu. Ne zaboravite pravilno disati.

U drugoj vježbi isto morate leći na leđa, noge približite uz sebe i držite ih rukama. Dok podižete ruke izdahnite, a udahnite kada prigrlite noge. Nakon nekog vremena pokušajte vježbu ponoviti 20 puta.

Vježbe za čvrstu guzu

Lezite na bok i ispružite ruku na koju ćete nasloniti glavu. Lijevu ruku stavite ispred prsa tako što ćete dlan osloniti na pod. Noge moraju biti zategnute, a stopala pod kutom od devedeset stupnjeva. Dišite i lijevu nogu položite pod kutom od četrdeset i pet stupnjeva.

Čučnjevi su jedna od najpoznatijih vježbi za stražnjicu, bokove i bedra. Nastojte se uspraviti i raširiti noge. Uvucite trbuh, a koljena neka budu savijena. Krenite se lagano spuštati u čučanj. Dišite pravilno i ne zaboravite se prije vježbanja istegnuti.

Pogledajte video s kojim ćete napraviti najbolje vježbe za stražnjicu.

Vježbe za noge

Postoji način kako se riješiti celulita na nogama. Zahvaljujući sljedećim vježbama uskoro ćete biti zadovoljniji svojom figurom.

Lezite na bok i podižite nogu. Nakon nekoliko puta promijenite stranu. Sve ponovite i nakon jednog seta uzmite pauzu, malo se odmorite i nastavite s još jednom serijom. U drugoj vježbi lezite na trbuh, zategnite noge i pazite da su vam leđa uspravna. Naizmjence podižite lijevu i desnu nogu. U nastavku pogledajte i koje su vježbe za listove.

Prije svake vježbe morate se istegnuti, jer u suprotnom riskirate ozljedu. Dobro je što sve vježbe možete napraviti kod kuće bez odlaska u teretanu. Ne čekajte nego počnite što prije. Moguće je imati ravan trbuh, čvrstu stražnjicu i noge samo ako se dovoljno potrudite.

Na kraju slijedi video s kojim ćete imati lijepo oblikovane noge.

Autor: S.Š. Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock