Punjena salata

punjena endivija

Neobičan, ali zanimljiv recept. Jeste li ikada probali skuhati zelenu salatu ili endiviju i nakon toga premazati finim nadjevom? Ako niste probajte prvom prilikom. Pročitajte upute u nastavku i krenite s pripremom.

Zelenu salatu i endiviju kuhamo tako da ne budu previše mekane, stavimo u hladnu vodu i rastavimo listove. Između listova namažemo dobar namaz/nadjev od pečene teletine, jetre peradi, koštane srži, malo žemičke omekšane u mlijeku, žumanjaka, soli papra i kiselog vrhnja ili namaz/nadjev od peradi načinimo prvobitni oblik i pirjamo na maslacu ili slanini, s malo juhe.

Zatim se salata razreže na 2 i li 4 dijela i poslužuje kao mesni garnirung ili kao povrće, zakuhana s malo umaka s maslacem. Ili se 2 lista slože malo jedan preko drugoga, namažu nadjevom  zamotaju u malu kobasicu i pirjaju na masti od pečenja.

Ovaj zdravi prilog će odlično izgledati na vašem stolu, vrlo dekorativno, ali ono što je najvažnije biti će svima ukusan. Ako su vam dodajadili “obični” prilozi ovaj će vam biti dobrodošao novitet.

Foto: Lablascovegmenu/Flickr