Punđa sa cirkonima

pundja-s-cirkonima

Udajete se, idete na maturalnu ili jednostavno želite zablistati za neku posebnu priliku? Onda se odgovor krije u frizuri koja će vas i ostale ostaviti bez daha. Radi se o luksuznoj punđi koja je ukrašena blistavim crikonima. Dakako, to nisu oni cirkoni koji smo mogli viđati na našim bakama nego cirkoni koji zrače dobrim modnim ukusom.

Rapuštenu kosu lagano podignite. Zatim je ukosnicama pričvrstite kako ne bi padala. Ukosnice bi trebale biti što čvršće i tanke kako se ne bi mogle primijetiti u kosi.

Gornji dio kose koji nije podignut lagano oblikujte u pužić. Pazite da bude postepeno oblikovana kako se ne bi radio nepotreban vrh punđe. Također oblikovanu kosu dobro pričvrstite ukosnicama. Vrlo je bitno da su ukosnice kvalitetnije jer će vam o njihovoj kvaliteti ovisiti postojanost frizure.

Ostavite da sa svake strane pramenovi kose lagano padaju kako bi kosa izgledala što ležernije, a ipak tako glamurozno i svečano. Zatim uzmite prekrasne cirkone koji ne bi smjeli djelovati umjetno nego profinjeno.

Takve cirkone možete kupiti u specijaliziranim frizerskim trgovinama koje vam mogu garantirati kvalitetu odabranih cirkona.

Cirkone nalijepite spiralno prateći liniju punđe koji ste dobili pravljenjem pužića. Također jednu traku cirkona možete nalijepiti na području kose koja lagano pada, odnosno po pramenovima.

Za drugu vrstu punđe sa cirkonima potrebno je kosu sa svake strane povući i učvrstiti ukosnicama. Zatim dio kose koji će padati ispeglajte ili isfenirajte. Ako se odlučite na peglanje kose, onda je preporučljivo usput napraviti na vrhovima lagane kovrče koje će lijepo i ženstveno podići cijelu strukturu frizure.

Za kraj nježno učvrstite kosu lakom koji će joj dati postojanost te se nećete trebati brinuti hoće li vam frizura dugo izdržati ili ne. Također, možete je njegovati i uljem koji će je nahraniti i pripremiti za sve vanjske čimbenike koji bi mogli nepovoljno utjecati na nju.

Autor: A.B., Foto: Avesun/Shutterstock