Punđa – klasična, elegantna ili romantična

visoka punđa

Prvo što vam padne na pamet je frizura koju je nosila Audrey Hepburn u filmu Doručak kod Tiffanya? U redu, ta je frizura nadaleko poznata i prema istraživanju britnaskih frizera, proglašena je najutjecajnijom frizurom svih vremena.

Unatoč tome, mi ćemo govoriti o punđama za koje vam nije potreban odlazak frizeru niti sati provedeni pred ogledalom. Evo nekoliko savjeta kako da sami napravite neku od ženstvenih frizura:

Prvo, odlučite kakav izgled želite postići. Možda vam ovo izgleda banalno jer punđa je punđa, ali pripazite. Za večernji izlazak s curama dobro je odabrati opuštenu punđu za koju se može reći da je čak i nestašna te je nepotrebno koristit lak za kosu ili gel.

Pogledajte kako složiti visoku pletenu punđu.

Želite izgledati kao da ste frizuru napravili jureći niz stepenice i bez ogledala. Razgovor za posao je prigoda u kojoj ćete odabrati jednu od klasičnijih varijanti i svakako voditi računa o tome da je frizura elegantnija, dok ćete za spoj vjerojatno odabrati romantičnu verziju i nekoliko valovitih pramenova koji će lijepo uokviriti vaše lice.

Klasična punđa

Ovu frizuru doista možete napraviti i bez ogledala, a dužina kose nije bitna. Prođite prstima kroz kosu te je primite kao da ćete napraviti rep. Jednom rukom držite kosu tamo gdje počinje rep, a drugom rukom okrenite kosu oko osi sve do vrhova. Zamotajte je oko baze i po potrebi učvrstite gumicom ili ukosnicama. Nekoliko pramenova ostavite da padaju niz lice.

Elegantna dupla punđa

Prikladna je za srednje dugu kosu. Ako je vaša kosa prirodno valovita, ne morate je ravnati. Ako se pak kovrča oko vlasišta, najprije ju izravnajte. Kosu horizontalno podijelite od lijevog uha prema desnom. Gornji dio kose desnom rukom zavrtite oko osi sve dok ne dođete do korijena kose te napravite punđu. Učvrstite je ukosnicama, a isto ponovite i s donjim dijelom kose te punđu smjestite tik do gornje. Ovakva varijanta pruža vam doista elegantnu dvostruku punđu.

Romantična sexy punđa

Ova frizura izgledat će kao da ste cijeli dan proveli radno i u pokretu, a niste imali vremena popraviti frizuru. Varijanta je idealna je za dugu kosu, savršeno pristaje uz romantičnu bluzu i smoky eyes te je savršena za spojeve. Ako je vaša kosa valovita ili kovrčava sada je vrijeme da to naglasite. Dodajte preparat za kovrčanje kose te kosu “izgužvajte” prstima.

Prstima podijelite kosu od lijevog do desnog uha te ostavite par pramenova neka padaju uz lice. Nemarno okrenite rep oko svoje osi te ga umotajte u punđu u ravnini ušiju, dopuštajući nestašnim pramenovima da se izvuku. Učvrstite ukosnicama, a donji dio kose ostavite raspušten. Ako je potrebno, raspuštenu kosu uvijte dok niste zadovoljnim blagim kovrčama. Pošpricajte sprejem za sjaj kose i spremni ste za izlazak.

Punđe, kao i konjski rep, mogu izazvati glavobolju ako su jako zategnute ili visoko na glavi. Upravo iz tog razloga, opisali smo tri ležernije varijante s kojima ćete moći uživati kroz cijeli dan bez popratnih bolova. Punđa je frizura koja će vam na jednostavan način podariti sofisticiran izgled, maknuti kosu s lica ili prikriti loš dan vaše kose. Odaberite omiljenu varijantu i u nekoliko minuta napravite chick frizuru bez posjeta frizeru.

Autor: A.J., Foto: Simone van den Berg/Shutterstock