Njega smeđe boje kose

smeđa kosa

Smeđa kosa ubraja se u vrstu kose s najvećim pigmentom. Kako bi zadržali taj prekrasan pigment i održali je zdravom, donosimo vam kako se ustvari njeguje smeđa kosa kako bi bila što ljepša i sjajnija.

Prvo je najbitnija zaštita smeđe boje. Zaštitite svoju kosu protiv štetnih Uv zraka koje će vašu kosu postepeno izblijediti. Važno je znati da žene koje imaju obojanu smeđu kosu su više podložnije štetnim UV zrakama za razliku od prirodnih boja.

Vašu smeđu kosu možete zaštititi njegujućim preparatima koje možemo naći u obliku spreja koji se lagano mogu pošpricati po cijeloj kosi.

Osim zaštitnih preparata, svoju kosu njegujte i posebnim proizvodima koji su namijenjeni smeđoj boji kose. Oni će kosi omogućiti dugotrajan i zdravi sjaj s pregršt toplih tonova.

Preporuča se uzimanje preparata na biljnoj bazi kao što je šampon i regenerator od kakaa koji je i sam smeđe boje.

Prilikom pranja kose, obratite pozornost na temperaturu vode. Voda ne bi smjela biti pretopla kako kosu ne biste dodatno dehidrirali te je tako učinili suhom.

Kod završnog pranja kose, isperite kosu hladnijom vodom. Time ćete postići nevjerojatan sjaj kose.

Umjesto konstantnog bojanja kose što ju može trajnije oštetiti, odlučite se za kreme u boji ili preljeve koji će vašoj kosi podariti zdravi izgled, volumen i također sjaj ako je izgubljen.

Kao i kod svake vrste i boje kose, ulja rade za dobrobit ljepote. Koristite njegujuća i prirodna ulja poput arganovog, orahovog ili maslinovog ulja koje će obnoviti ispucanu kosu.

Također se preporuča zaštititi kosu od jake sunčeve svjetlosti pogotovo u vrijeme proljeća i ljeta te od morske soli koja isto posvjetljava smeđu kosu.

Smeđa boja kose je najzahvalnija boja i prema tome bismo se prema njoj trebali odnositi s velikom brigom i njegom kako bi krasila naš izgled i isticala ljepotu svaki dan.

Autor: A.B., Foto: luxora/Shutterstock