Crne oči, kako ih istaknuti

žena s tamnim očima
Žena s tamnim očima, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Jeste li znali da su oči ogledalo duše? Da, one su jedan od najjasnijih pokazatelja o tome kakva je koja osoba, koji su njeni stavovi i kako će se ponijeti u određenim situacijama. Zanimljivo je kako su mnoga istraživanja došla do zaključka da se karakter svake osobe određuje na temelju boje očiju. Postoje zelene, plave, sive, boje lješnjaka, smeđe i tamnosmeđe oči.

Dok sive oči prikazuju racionalnu osobu, plave mirnu i staloženu osobu, zelene umjetničku dušu, oči boje lješnjaka optimistične osobe, smeđe i tamnosmeđe odnose se na pametne osobe i sve one sklone izvrsnom rješavanju problema u određenim situacijama.

Iako su smeđe osobe najučestalije u populaciji, zanimljivo je kako su tamnosmeđe ili crne oči kako ih ostali znaju nazivati dosta rijetke. Radi se o najdominantnijem genu za boju očiju. Crne oči najmanje su prisutne u zemljama Skandinavije i sjevera.

Sve dame s crnom bojom očiju više su se puta mogle susresti s komentarima ostalih koji tvrde kako su njihove oči mistične i tajnovite. Nisu daleko od istine, jer bolji pogled prema njima govori kako je ponekad teško razlučiti što se skriva iza njih.

Njihovu misteriju najbolje je istaknuti tamnim nijansama poput ljubičaste, vanilije i zlatne. Nije dovoljno samo staviti sjenilo određene boje, potrebno je znati pronaći način kako će se te nijanse prelijevati iz jedne u drugu.

Sa svjetlijim nijansama izgledat ćete prirodnije dok će uz tamnije tonove dramatičan izgled djeve s dalekog orijenta biti moguć. Osim sjenila možete se poigrati i s različitim olovkama u toplim nijansama od smeđe, bež boje i ostalih prirodnih tonova.

Odabir boje šminke ovisi o tome kakav izgled želite postići. Neutralan izgled zahtijeva nijanse poput smeđe i boje breskve. Olovka neka bude tamno smeđa dok maskara može biti i crne boje. Prilikom nanošenja maskare pripazite da svaki put maknete višak kako se ne bi stvorile grudice.

Crne oči su posebne same po sebi i mogu biti još posebnije ako znate kako istaknuti njihovu ljepotu. Uz malo truda i volje sve je moguće zato ne oklijevajte nego iskušajte različite metode.

Autor: S.Š.  Foto: Valua Vitaly/Shutterstock