Make-up za tamnu boju kože

make up za taman ton kože
Make up za taman ton kože, Foto: Maksim Toome/Shutterstock

Toliko smo drugačije. Iako se uglavnom tonovi kože dijele na samo šačicu nijansi ovdje priča ne staje. Svaka od nas ima još mnogo podtonova u boji kože, boja i oblik očiju se razlikuju baš kao i boja i tekstura kose. Zato svakoj od nas pristaje nešto potpuno drugačije i tokom odrastanja ćete shvatiti koje boje i metode šminkanja najviše odgovaraju vašoj fizionomiji i sa kakvom šminkom se najbolje osjećate.

No nemamo ovdje toliko prostora da definiramo ono što pristaje svakom tonu i podtonu kože već ćemo se danas posvetiti djevojkama tamnije boje kože. Ako je vaša put tamnija šanse su da vjerojatno imate i tamniju kosu stoga je to kut iz kojega počinjemo graditi. Zaboravite na krhkost i nježnost, to ostavite razigranim plavušama. Tamnokose i tamnopute djevojke prizivaju tajanstvenost i na muškarce djeluju poput magneta.

Nemojte pokušavati sakriti svoj lijepi ten ispod slojeva pudera. Tamnoj koži je sasvim dovoljna mrvica kvalitetne podloge i eventualno malo pudera u kamenu koji će upiti sjaj ako vam je koža masna. Vi si možete svakako dopustiti i korištenje nešto tamnijih rumenila čak i do točke gdje tako možete koristiti i bronzer. Samo otpuhnite višak sa kista prije nanošenja kako ne biste završile sa pretamnim mrljama.

Kako smo spomenuli šanse su da su vaše oči tamne ili boje lješnjaka. Smeđim ili crnim očima pristaju gotovo sve nijanse. Za svečane prilike odaberite srebrno sjenilo, koje će upravo smeđe oči istaknuti najviše od svih. Za trenutke kada želite biti mazne i privlačne smokey eyes u nijansama smeđe je nezamjenjiv. No ipak želite li isprobati nešto potpuno novo, stavite zeleno sjenilo i povucite odvažnu crtu tušem. Nema tog izlaska na kojem se nećete osjećati kao diva sa ovim make-upom.

Usne možete ostaviti u neodređenim nijansama mesa ili samo sa malo sjajila kako bi izgledale sočno i mamile poljupce, ali svakako se pridržavajte pravila da istaknute oči dolaze sa decentnim usnama i obratno. Uživajte u svojem divnom tamnom tenu, mnoge žene vam zavide.

 Autor: L.K. Foto: Maksim Toome/Shutterstock