Privremene tetovaže

privremene tetovaže
Privremene tetovaže, Foto: spstudio.com.ua/Shutterstock

Odlučili ste se tetovirati, ali pomalo vas je strah? Ništa strašno, danas možete birati između trajne tetovaže i one privremene. Ova vrsta tetovaže još se naziva bio tetovaža, a iz njenog imena jasno je vidljivo da ona ne traje vječno, već do određenog roka. Samo trajanje privremene tetovaže može biti od tri do pet godina, ovisno o tipu vaše kože i veličini same tetovaže.

Dolaskom ljeta i visokih temperatura, primorane smo izvaditi iz ormara svoju laganu i kratku odjeću. Osim modnih dodataka, sada su nam potrebni i ukrasi na tijelu. Jedan od poznatijih zasigurno jest tattoo. Ovaj poznati trend oslikavanja tijela nikako da izađe iz mode. Upravo zbog toga što je više nego poznato da se modni trendovi i ukusi mijenjaju rekordnom brzinom, ne preporuča se nešto što će zauvijek ostati na našem tijelu.

Trajna tetovaža to jest. Nju ne možemo odstraniti osim sa skupim i vrlo zahtjevnim operativnim zahvatom. Kako biste to spriječili, možda je bolja opcija privremena tetovaža. Nju ćete nositi nekoliko godina, a kasnije će sama od sebe polako blijedjeti i nestati.

Sam proces tetoviranja ne traje predugo, te je manje bolan od nanošenja trajne tetovaže. Razlog tome jest u samoj dubini nanošenja tinte, odnosno pigmenta. Kod bio tetovaže ta je dubina nešto manja, u prosjeku do jednog milimetra ispod kože. Riječ bio koristi se zbog korištenja biljnih pigmenata koji su zdraviji te zbog toga ne traju toliko dugo.

Ukoliko se odlučite za upravo ovu vrstu tetovaže, preporuča se odlazak u specijalizirani salon tetoviranja. Tako ćete biti potpuno sigurni da ste u dobrim rukama, da se tattoo majstor koristi samo sterilnim priborom i da će svoj posao odraditi kako treba.

U suprotnom moguće su bakterijske infekcije koje se mogu proširiti velikom brzinom na ostatak tijela. Nikako ne odlazite amaterima. Tamo ćete vjerojatno proći nešto jeftinije, ali je mnogo bolje platiti više i sačuvati zdravlje.

Osim toga, kasnije je potrebno voditi njegu o tetovaži, naročito neposredno nakon nanošenja. U salonu ćete nakon postupka dobiti sve potrebne upute, a tada je važno da ih se pridržavate.

Autor: D.Š. Foto: spstudio.com.ua/Shutterstock