Biserna ogrlica

biseri

Biserna ogrlica oduvijek je označavala dobar ukus i modni izričaj. Svaka žena posjeduje barem jednu, bila ona napravljena od pravih bisera ili samo imitacije. Svakoj će modnoj kombinaciji dati dašak elegancije i posebnosti.

Jesu li biseri na ogrlici pravi ili kopija, nije teško otkriti. Raspoznati se mogu već po samom nazivu, no postoje ostali čimbenici poput testa destrukcije, provjere zubima ili držanjem na suncu, gustoći ili boji.

Boje bisera obuhvaćaju tri različite nijanse. Oni za razliku od ostalog kamenja i ukrasa, nemaju posebnih, jarkih boja već sadrže samo one najjednostavnije.

Boja tijela najčešća je nijansa bisera, a ujedno i osnovna. Ova vrsta je najjeftinija jer je ima najviše. Za razliku od boje tijela, translucentne i dugine boje mnogo su rjeđe. Upravo zbog toga, cijene su im visoke.

Osim raznolikih boja, biseri se razlikuju po oblicima. Tri su temeljna oblika, a najtraženiji je okrugli, odnosno sferni. Najvrijedniji je i idealan za bisernu ogrlicu.

Odaberete li upravo nju za sljedeću odjevnu kombinaciju, trebali biste znati da lijepo pristaje samo svečanim i glamuroznim kombinacijama. Za sportski i casual look bolje su šarene ogrlice sa privjescima.

Biserna ogrlica odlično će vam pristajati uz ljetne haljine, pastelaste ili posve bijele. Uz tamnije boje odjeće kombinirajte ogrlicu s tamnijim biserima. Osjećat ćete se senzualnije jer ovaj modni dodatak jedan je od najženstvenijih uopće.

Može biti idealna za vjenčanja, posebice ako ste odabrali jednostavniju vjenčanicu, bez previše detalja. Ogrlica će tada naglasiti čitav dojam i izgled, a vi ćete izgledati posebno.

Nakon kupnje biserne ogrlice, potrebno ju je redovito čistiti jer su pravi biseri vrlo osjetljivi. Stoga, obratite veliku pozornost na njeno održavanje. Bisere možete čistiti vlažnom ili suhom krpicom. Važno je samo da bude od nježnog materijala. Smiju se prati u vodi, ali je potrebno brzo ih osušiti. Nikako ne na suncu. Za dodatni sjaj, na ogrlicu kapnite kap maslinova ulja.

Autor: D.Š., Foto: Victoria Andreas/Shutterstock