Kako napraviti valove na kosi

valovita kosa
Valovita kosa, Foto: carlo dapino/Shutterstock

Jeste li čuli za valove? Ne radi se o valovima na moru, nego o laganim valovima na kosi koji joj daju prozračni i osvježavajući izgled kao stvoren za razne prilike, pa tako i topla godišnja doba. Prve take frizure mogli ste primjetiti na poznatim osobama koje su ih pokazivale na crvenom tepihu.

Valove na kosi možete napraviti i kod kuće, samo je potrebno imati malo strpljenja i vremena. Operite i dobro osušite svoju kosu i bacite se na posao. Uzmite pjenu za kosu vama najbolje firme i nanesite ju ravnomjerno.

Pjena za kosu je važna iz više razloga, a najvažniji je taj da uz pomoć nje vaša frizura može biti postojana i dulje nego što ste se nadali, pogotovo ako imate gustu i tešku kosu koja ne podnosi najbolje promjene.

Pogledajte tri frizure koje možete složiti ako imate valovitu kosu.

Napravite razdjeljak tamo gdje želite da bude i uzmite figaro. Jasno je kako se bez figara ne može napraviti ništa, jer valovi i ostale vrste loknica postižu se samo uz pomoć alata koji inače koriste frizeri.

Ako slučajno nemate figaro i želite ga kupiti pripazite što uzimate. Nije bez razloga što su određeni modeli skuplji od drugih. Obično se radi o profesionalnom setu koji se koristi u frizerskim salonima.

Sada ste spremni za posao. Uzmite pramen i omotajte oko figara, ali pazite da to radite u smjeru od lica prema leđima. Ne radite prevelike razmake, jer ćete na taj način postići prirodniji izgled.

Nastavite u istom smjeru sve dok ne niste uspjele napraviti valove na cijeloj kosi. Želite li u potpunosti imati prirodni izgled kao da ste se rodili s tim kovrčama, nakon što ste završili prođite rukama kroz kosu i lagano ju razbarušite.

Autor: S.Š., Foto: carlo dapino/Shutterstock