Privlačne frizure za dugu kosu

žena s crnom bojom kose
Žena s crnom bojom kose, Fot: Valua Vitaly/Shutetrstock

Ne kaže se bez razloga kako je duga kosa zaista zahvalna što se tiče frizura. Naime upravo njena dužina doprinosi što lakšem baratanju, bilo što se tiče frizera, ili vas samih. Najbolje od svega što ne morate nužno ići u salon kako bi imali lijepu frizuru. Ponekad je dovoljno malo više mašte i prije svega volje kako bi od svoje kose napravili pravo umjetničko djelo.

Prije svega duga kosa je idealna kada ju niste stigli oprati, a znate da se na poslu ne možete pojaviti s masnom kosom. Dovoljno je malo podignuti prednji dio i dobro zagladiti kosu odostraga te napravit pravi konjski rep. Nije naodmet staviti i malo pjene za kosu.

Duga kosa može biti ravna, ili kovrčava. Naravno ako se radi o dugoj ravnoj kosi imate možda malo više izbora. Možete pokušati s laganim podizanjem kose, nešto između repa i punđe.

Sama frizura prije svega ovisi o vašoj odjevnoj kombinaciji. Naravno ako se radi o nekoj malo svečanijoj prilici, potrudit ćete se da napravite nešto konkretno sa svojom kosom. Tu se najviše preporučaju ležerne punđe.

Za ležernu punđu potrebno je malo više natapirati kosu. Bitno je da izgleda prije svega razbarušeno kao da ste namjerno htjeli malo raščupani izgled. Takva frizura može proći u svakakvim situacijama.

Jedna od klasičnijih je zasigurno napola dignuta frizura. Znači uzmete malo pramenova s prednje strane, natapirate i zavežete s tankom gumicom, ili zakopčate s manjom ukosnicom.

Pletenice ne mogu nikako dosaditi. Nećete pogriješiti ako pokušate isplesti pletenice, odnosno jednu pletenicu koju ćete omotati oko glave, dok ćete ostatak kose ispeglati tako da lagano pada.

Donosimo vam i nešto naizgled kompliciraniju frizuru, a radi se o visokom repu i twist rope-u. Znate li kako napraviti lijepu frizuru s konjskim repom koju ćete moći nositi i u nekim svečanim prigodama? Mi imamo rješenje. Uljepšajte vaš konjski rep izradom twist rope pletenice na repu.

Izbora imate jako puno, a na vama je da se odlučite za onu frizuru koja će najbolje odgovarati vašem obliku lica.

Autor: S.Š. Fot: Valua Vitaly/Shutetrstock