Prirodno sredstvo za depilaciju

žena na krevetu

Prirodno sredstvo za depilaciju vrlo lako možete napraviti i kod kuće. Zašto bi trošili novac i vrijeme čekajući po salonima za uljepšavanje kada možete svoju kupaonicu pretvoriti u spa i wellness centar? Bit će vam potrebno par sastojaka i malo dobre volje kako biste napravili smjesu za depiliranje kod kuće.

Pripremite prirodno sredstvo za depiliranje, popularnu šećernu pastu. Bit će vam potrebno malo šećera, limuna i vode. Radi se o sastojcima koje većinom svatko od vas ima kod kuće.

Kod depiliranje ovom prirodnom šećernom pastom neće biti straha od iritacija ili od uraslih dlačica. Dlačice se s vremenom i stanjuju, a i bolovi nisu tako intenzivni kao kod depiliranja voskom ili aparatom za epilaciju.

Nakon ovako provedene depilacije, koža će vam biti glatke i svilenkaste strukture, a alergijske reakcije smanjit ćete na minimum. Dakle, neugodnih i štetnih nuspojava neće biti jer se radi o svim prirodnim sastojcima koji će u isto vrijeme i nahraniti kožu. Upravo radi toga, ovom pastom možete odstraniti i dlačice s osjetljivih mjesta kao što su intimno područje ili ruke.

Prirodna šećera pasta

4 šalice šećera
2/4 šalice vode
2/4 šalice svježe iscijeđenog soka limuna

Pomiješajte sve sastojke zajedno i stavite u posudu. Kuhajte na jakoj vatri oko 5 minuta. Kada zavri, sklonite s vatre i stavite smjesu u metalnu dublju posudu. Šećerna pasta mora izgledati karamelizirano. Kada smjesa postane mlaka, počnite je razdvajati prstima dok ne postane slična žvakaćoj gumi. Ako primijetite da vam je malo pregusta dodajte kapljicu vode. Nikako ne više.

Sam proces depilacije je vrlo jednostavan. Koža gdje ćete nanijeti smjesu mora biti dobro očišćena i suha. Preporučuje se posipati tanak sloj dječjeg pudera. Što se tiče dužine dlačica, neka one ne budu duže od 5 mm-a. Onaj odvojeni dio paste nanesite na kožu, ali tako da se ona lijepi suprotno od rasta dlačica. Kada ste nanijeli šećernu pastu, povucite i skinite dlačice skupa s njom i to u smjeru rasta dlačica.

Nakon depilacije kožu isperite mlakom vodom i nanesite sredstvo za hidratizaciju. Ispočetka postupak ponavljajte više puta tjedno, a kasnije dok se dlačice prorijede, bit će dovoljno da je izvodite jednom u mjesec dana. Iskorištenu smjesu nemojte nikako upotrebljavati više puta.

Autor: M.L., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock