Maska za lice od kvasca

žena nanosi masku na određena mjesta
Žena nanosi masku na određena mjesta, Foto: Dmitry Shironosov/Shutterstock

Naše lice mora biti lijepo i njegovano, jer unatoč raznim kozmetičkim preparatima ponekad jednostavno nije dovoljno uzeti puder kako bi prekrili sve nedostatke. Zahvaljujući velikom izboru zdravih namirnica, svaka osoba može u svom domu napraviti prirodnu masku za lice i na taj način mu pomoći da se riješi neželjenih pojava poput akni i svega ostalog.

Više nije potrebno izdvajati velike količine novaca za tretmane u salonima, dovoljno je samo provjeriti u ostavi i frižideru ako imate sve potrebno kako bi napravili masku koja će kožu vašeg lica učiniti neodoljivom i zdravom.

Već je svima poznato kako su med i maslinovo ulje zdravi za naše lice, a što je sa kvascem? Zanimljivo je kako je i ova namirnica našla svoje mjesto na popisu korisnih i hranjivih sastojaka. Imate li problema s aknama?

Ako imate vaš odgovor leži u kombinaciji limuna, kvasca i vode. Prvo provjerite imate li sve potrebno, a ako imate tada prionite na posao. Prvo što ćete učiniti je napraviti pastu od pivskog kvasca i pomiješati s iscjeđenim limunom i malo vode.

Dobivenu smjesu ćete nanijeti na lice, ali samo tamo gdje se nalaze akne i ostaviti neka djeluje 15 minuta. Nakon isteka vremena umit ćete se mlakom vodom, a rezultati će biti vidljivi vrlo brzo.

Želite li očistiti svoje lice kako treba onda ćete posegnuti za sljedećim namirnicama. Ako nemate nabavite kvasac i mlijeko. Mlijeko mora biti mlako, a njega ćete pomiješati s kvascem. Dobivenu smjesu stavite na lice i pustite da odstoji 10 minuta.

Kada prođe potrebno vrijeme umijte se mlakom vodom. Maska za lice pomoći će da vaše lice izgleda svježije. Kvasac isto tako daje dobitnu kombinaciju zajedno s jogurtom. Uzmite pola jogurta i pomiješajte ga s kvascem.

Dobivenu masku stavite na lice i ostavite 10 minuta te isperite mlakom vodom. Spomenuti tretman ponavljate barem tri puta na tjedan. Rezultati su vidljivi već nakon kratkog vremena.

Autor: S.Š. Foto: Žena nanosi masku na određena mjesta, Foto: Dmitry Shironosov/Shutterstock