Loša boja kose

bojanje kose

Odlučili ste se sami bojati kod kuće, ali koliko god dobro proučili sva uputstva te pažljivo išli korak po korak kako piše, boja na vašoj kosi ipak nije ispala onako kako treba. Koliko god vas sada obuzimao očaj, ne morate očajavati jer ipak postoji spas i za taj problem. Kako popraviti loše obojenu kosu, donosimo u nastavku.

Jedan od čestih problema kod krivo obojene kose su i narančasti tonovi. To se najčešće događa kada osoba želi obojiti svoju kosu u platinasto plavu primjerice, a ono što dobije je žuta ili narančasta nijansa. Svijetle tonove nikada nije jednostavno dobiti onako kako ste ih zamislili, posebice ako ih bojite sami kod kuće i to još po prvi puta.

Ako posvjetljujete smeđu boju kose, trebate birati boje koje u sebi sadrže hladne i pepeljaste tonove, kako vam se ne bi dogodile žuta ili narančasta boja. Smeđa kosa obično ima crveni podton, a kako bi ga ublažili koristite plave ili ljubičaste šampone. Isto tako prilikom feniranja kose morate pripaziti da zrak iz sušila za kosu, nije prevruć, kako se kosa ne bi dodatno oštetila.

Ako ste s druge strane pokušavali dobiti tamno smeđu boju kose ili boju čokolade, a dobili ste boju kose crnu poput ugljena, vrlo vjerojatno ste pali u očaj.

Kosa koja je često tretirana razno raznim bojama, te koja često mijenja boju kose, je osjetljiva, tanja i oštećenija, što može uvelike utjecati na rezultat bojanja kose.

Pretamnu boju kose možete ublažiti s temeljnim šamponiranjem kose. Jednostavno čim primijetite da boja kose nije odgovarajuća, odmah se bacite na detaljno pranje kose sa šamponom i toplom vodom.

Za vrijeme pranja kose, svoju kosu dobro istrljajte, a taj isti postupak ponavljajte nekoliko puta u roku od 24 sata. Perite svoju kosu sve dok ne budete zadovoljni dobivenim rezultatom. Kosu možete oprati i s malo deterdženta za suđe, jer će to sredstvo posvijetliti vašu boju kose.

Nakon ovakvog tretiranja kose, vašoj kosi je potrebna dodatna njega i hidratacija pa joj sa svakim sljedećim pranjem priuštite hranjivu masku za kosu koja će je oporaviti.

Autor: A.Z., Foto: Lena Ivanova/Shutterstock