Kako obnoviti kosu prirodnim putem

kako obnoviti kosu prirodnim putem

Malo je žena koje ne razmišljaju o ljepoti svoje kose i kojima nije važno je li sjajna i mekana baš kao na reklami za najnoviji šampon, regenerator ili masku. Na kosu mnogi gledaju kao na zaštitni znak i zbog toga je dobro znati kako ju obnoviti prirodnim putem, a pogotovo nakon bojanja i učestalog korištenja laka, gela i sličnih preparata.

Teško je očekivati da će kosa nakon dužeg vremena bojanja i izlaganja raznim tretmanima, bilo da se radi o kovrčama ili ravnanju, biti podjednako lijepa, sjajna i zdrava kao što je bila dok ste bili mlađi i dok se još niste odlučili igrati s različitim nijansama plave, crvene, crne i smeđe.

Nakon niza tretmana i promjena koje ste priuštili vlasima, dolazi do promjena zbog kojih kosa polako gubi sjaj i sve vam više daje do znanja kako je vrijeme da nešto poduzmete. Svojoj kosi možete pomoći putem raznih kupovnih preparata, a možete ju pomoći obnoviti i prirodnim putem.

Umjesto kupovnih proizvoda koji u sebi mogu imati neke od štetnih sastojaka, najbolje rješenje za obnovu suhe i oštećene kose predstavljaju prirodne maske koje možete sami napraviti uz pomoć namirnica od kojih većinu već sigurno imate.

Želite li obnoviti suhe vlasi te ispucale vrhove potrebna su vam jaja i maslinovo ulje. Nakon što ste razbili i umutili jaje pomiješajte ga s maslinovim uljem te nanesite na kosu. Uzmite foliju ili plastičnu vrećicu, stavite na glavu, a nakon toga i ručnik. Nakon sat vremena operite kosu kao i svaki put uz pomoć odgovarajućeg šampona.

Oštećenoj kosi možete pomoći smjesom od meda, maslinovog ulja i jaja. Pomiješajte sve tri namirnice i smjesu potom lagano umasirajte u kosu, omotajte folijom ili vrećicom te ostavite da djeluje do 45 minuta. Nakon toga operite kosu i posušite ju.

Masku bi bilo dobro stavljati svaka dva do tri tjedna kako bi se kosa što prije oporavila i tako postala manje podložna negativnim vanjskim utjecajima.

Pored vanjskih saveznika s kojima možete pomoći zdravlju i lijepom izgledu vlasi, potrebno je promijeniti prehrambene navike i tako obogatiti jelovnik namirnicama koje u sebi imaju dovoljnu količinu minerala i vitamina. Uživajte u lososu, integralnim žitaricama, jajima, mliječnim proizvodima i zelenom povrću.

Autor: S.Š., Foto: lithian/Shutterstock