Najbolji šampon za kosu

najbolji šampon za kosu

Kako bi kosa bila lijepa i zdrava važno je znati kako ju njegovati i koje bi sve preparate trebalo koristiti. Ne računaju se jedino proizvodi za njegu vlasišta nego i način kako ih treba upotrebljavati. Pored regeneratora i maski važni su i šamponi za kosu.

Nije svejedno koji ćete šampon koristiti obzirom da se danas mogu pronaći proizvodi namijenjeni bojanoj kosi, tankoj, suhoj, gustoj ili oštećenoj. Nakon što pronađete odgovarajući šampon možete početi s pravilnom njegom kose nakon čega će ona biti gusta, sjajna i zdrava.

Koji je najbolji šampon za kosu i kako ga pronaći? Ako imate gustu kosu za vas su šamponi koji u sebi imaju i malo regeneratora, a koji pored toga što njeguju guste vlasi ujedno se brinu za njeno čišćenje.

Svi oni koji tretiraju svoju kosu određenim bojama i koji često stavljaju pramenove, trebali bi razmisliti da koriste samo one šampone koji su namijenjeni bojanoj kosi. Dobro je što na svakom od njih piše za koji su tip vlasi predviđeni, a ako niste sigurni uvijek se možete raspitati kod frizera da preporuči najbolje za vas.

Ako imate problema s masnom kosom koju bi trebalo prati svaka dva dana obzirom da se brzo masti, savjetuju se šamponi protiv peruti, budući da je masno tjeme idealno za razvoj raznih bakterija.

Za sve koji imaju tanku kosu preporučuju se šamponi za volumen jer se radi o vlasima koje padaju pod težinom prljavštine i kojima je potrebna pomoć sa strane u obliku preparata s kojima ćete dobiti željeni volumen.

Imate li suhu kosu? Ako imate problema sa suhim vlasima, najbolje je odlučiti se za tretman koji podrazumijeva kokosovo ulje za kosu. Šamponi s bogatim udjelom ulja avokada, kokosovog ulja i ulja od grožđa, savršeno su rješenje za suhe vlasi. Suhim vlasima možete pomoći i prirodnim pripravcima, pa se tako može iskoristiti maslinovo ulje koje već imate kod kuće.

Potrebno je nekoliko kapi ulja umasirati na kosu, prekriti ručnikom i ostaviti da djeluje 30 minuta. Nakon toga treba isprati i tretman ponavljati jednom ili dvaput tjedno.

Za koji se god šampon odlučili savjetuje se da to budu proizvodi bez sulfata jer zahvaljujući njima boja duže ostaje postojana i ne sadrže kemijske tvari koje mogu loše utjecati na zdravlje kose.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock