Kovrčave frizure za dugu kosu

duga kovrčava kosa

Duga kosa je oduvijek bila popularna kod žena. Nekada je bila simbol ženstvenosti, nježnosti i ženske ljepote. U obzir nije dolazila nijedna druga frizura osim dugih vlasi koje su padale do pola leđa, ali i duže. Danas je situacija drugačija, u obzir dolaze razne dužine, a sve ovisi od osobe do osobe.

Koliko je nekada bilo teško zamisliti ženu kratke kose, sada je pravi užitak promatrati razne frizure koje žene vole nositi i kako se svake godine pojavi nešto novo što nas oduševi.

Duga, poluduga, kratka… Nije ni važno, jedino što se računa da ste vi zadovoljni frizurom koju ste odabrali. Unatoč novim trendovima i modernim frizurama, još je uvijek puno onih kojima je duga kosa statusni simbol.

Dok neke žene vole dugu kosu jer se tako osjećaju svoje i sigurnije, druge ju imaju zbog toga što svaki dan mogu raditi razne frizure. Bilo da ste se odlučili na visoki ili spušteni rep, odnosno kovrče ili razne punđe, važno je da pronađete prikladnu frizuru za određenu situaciju.

Među popularnijim frizurama koje najviše dolaze do izražaja na dugoj kosi su one koje uključuju kovrče. Možete ih napraviti sami ili uz pomoć frizera. Želite li se sami okušati možete uz pomoć pegle za kosu, figara ili samo gumice.

Gumica za kosu predstavlja jedan od najlakših načina kako dobiti kovrče, iako treba znati kako je gumica idealna kada želite kovrče samo na vrhovima. One nažalost ne mogu trajati duže od dva dana, ali jedan dan ćete zasjati na poslu. Potrebno je oprati kosu, osušiti je i zatim podijeliti na dva dijela, omotati svaki dio poput pužnice i zavezati gumicom. Možete držati par sati ili preko noći.

Pegla za kosu i figaro su za strpljivije jer treba malo više vremena, ali takve kovrče mogu potrajati do nekoliko dana sve dok ne odlučite oprati kosu. Možete raspustiti kosu ili podignuti samo prednji dio te zakopčati uz pomoć ukosnice. Lijepe su i neuredne punđe s puno malo kovrča.

Postoji puno kovrčavih frizura za dugu kosu i svaka od njih ima ono nešto, a s kojima ćete zasjati u svakoj prilici. Pronađite najbolje za sebe i frizuru koja će savršeno odgovarati uz vaš oblik lica.

Autor: S.Š., Foto: puhhha/Shutterstock