Prirodni lak za kosu bez alkohola

crvena boja kose

Prirodni lak za kosu? Tako je, dobro ste čuli, radi se o tome da sada možete i sami napraviti lak za kosu bez svih onih štetnih sastojaka koji oneštećuju i isušuju kosu i zbog čega ona kasnije izgleda kao metla. Provjerite što sve imate i počnite s pripremom.

Koliko ste puta odustali od toga da napravite savršenu frizuru jer niste htjeli stavljati razne dodatke, zbog kojih vam je kasnije kosa izgledala nezdravo? Puno se njih našlo u ovakvoj situaciji, a sada to više nije potrebno.

Kako možete sami napraviti kremu za lice i kosu, tako možete napraviti svoj lak za kosu u kojem će se nalaziti svi vama poznati sastojci. Priroda je još jednom pokazala i dokazala kako je bez nje nemoguće zamisliti funkcioniranje, a u ovom slučaju i uljepšavanje.

Prirodni lak za kosu bez alkohola je preparat koji je neizbježan kada želite napraviti frizuru koja će vam dugo trajati. Postoji nekoliko namirnica od kojih ga možete napraviti. Jedne od njih su šećer i esencijalno ulje (po vašem izboru).

Pripremite posebnu posudu i u nju ulijte 140 ml vode. Pričekajte da prokuha i onda dodajte malo šećera te pričekajte da se otopi. Količina šećera koji stavite će ovisiti o tome koliko želite da vam lak bude jak. Što više šećera to je jači lak za kosu. Najmanja količina na 140 ml vode su 2 manje žlice šećera.

Kada se smjesa ohladi dodajte par kapi esencijalnog ulja i sve dolijte u posebnu bočicu s pumpicom. Ostavite u hladnjaku do 20 minuta kako bi smjesa ohladila, a nakon toga već možete koristiti prirodni lak za kosu.

Druge namirnice s kojima možete napraviti prirodni lak za kosu, a u kojem nema štetnih sastojaka koji će naškoditi zdravlju vaše kose su limun i voda. Uzmite 2 šalice vode i jedan limun koji ćete iscijediti u vodu.

Zagrijavajte smjesu dok pola ne ishlapi i pohranite u posebnu bočicu te ostavite u hladnjaku. Ukoliko primijetite da vam je lak previše ljepljiv možete dodati još malo vode. Držite ga na hladnom mjestu i koristite najviše dva tjedna. Sada imate prirodni lak za kosu s kojim možete raditi razne frizure bez opasnosti za zdravlje kose.

Autor: S.Š., Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock