Kosa do ramena

valoviti bob

Ne volite kratku frizuru jer smatrate da vam to ne stoji, a kosa čija dužina ide sve do pola leđa ne dolazi u obzir jer vam je previše dugačka? Rješenje je dužina do ramena, koja je zahvalna jer s njom nemate puno posla, a možete raditi velik broj frizura.

Odkada se pojavila, bob frizura čija dužina ide sve do ramena nije izgubila na popularnosti jer se može prilagoditi svakom obliku lica i vrsti kose. Valoviti bob gdje kosa ponekad izgleda neuredno i razbarušeno je frizura koje su isprobale mnoge zvijezde baš kao i Reese Whiterspoon.

Frizeri su složni da dužinu kose do ramena ne morate nositi uvijek na isti način, a to je raspuštena kosa, zavezana u rep ili počešljana na stranu. Postoji velik broj mogućnosti, a sve što vam treba su ukosnice i ostali modni dodaci pomoću kojih ćete složiti prekrasne frizure.

Na zadnjem šišanju ste odlučili ošišati i prednji kose kako bi dobili čudesne šiške? Ako je tako onda je dovoljno da ih počešljate na stranu ili ravno i u tren oka imate frizuru s kojom možete izaći van. Jednostavno i efektno.

Ako imate kosu čija dužina ide sve do ramena, počešljajte se, izdvojite nekoliko pramenova i uvijte ih uz pomoć uvijača ili pegle za kosu. Nakon toga prođite prstima kroz kosu i pustite uvijene pramenove da se stope sa ostatkom kose.

Frizuru možete napraviti tako što ćete skupiti kosu na jednu stranu u jedan veliki pramen, koji ćete početi uplitati kao da radite riblju kost. Takav pramen ćete uz pomoć ukosnica učvrstiti, a s druge strane ostaviti nekoliko pramenova koje ćete uviti u različitim smjerovima.

Kosa do ramena je jedna od najpopularnijih dužina, a neki bi je nazvali zlatnom sredinom jer s njom dobivate sve, a najbolje od svega što s njom možete raditi brojne moderne frizure koje se sada nose.

Autor: S.Š., Foto: dinkat/Shutterstock