Krema od pčelinjeg voska

sache kozmetika

Pčelinji vosak izlučuju pčele prilikom gradnje saća i on se smatra jednom od najljekovitijih tvari na svijetu. Ovaj prirodni vosak dobiva se lučenjem iz žlijezda pčela medarica. One ustvari luče voštane pločice sasvim bijele boje, ali vosak u dodiru sa zrakom te od količine propolisa i cvjetnog praha, dobiva tamniju, odnosno žutu boju.

Pčelinji vosak pčele koriste za izradu saća, odnosno matičnjaka te prilikom zatvaranja poklopca zrelog meda. Izrada saća za čovjeka je i dan danas neshvatljiva i jedan je od razloga zbog čega čovjek toliko cijeni pčelu i njezin rad. Naime, pčela izgrađuje saće u mraku, ne postoje crteži ili planirani projekti putem kojih bi ih ona izrađivala. Bez obzira na to, pčela s preciznošću izrađuje pravilne šesterokute.

Pčelinji vosak ima ugodan miris, a njegova posebnost naročito dolazi do izražaja prilikom zagrijavanja. U vodi se ne može otopiti, a topiv je u eteričnim i masnim uljima, u čemu sve veću korist vidi današnja kozmetika. Iz tog razloga pčelinji vosak čest je sastojak prirodnih krema. Naime, pčelinji vosak sastoji se od više od 300 spojeva što ga čini i idealnom prirodnom bazom prilikom izrada krema.

Krema od pčelinjeg voska lice hrani iznutra, a izvana je štiti od štetnih utjecaja, a koži pruža uvijek zdrav i svjež izgled. Sastoji se od prirodnih sastojaka i mogu je koristiti svi. Upravo zbog prirodnih sastojaka, mogućnost alergijskih reakcija svedena je na minimum. Već nakon prvog korištenja koža će biti elastična, glatka, njegovana i nahranjena.

Baza svake kreme je najkvalitetniji, najhranjiviji i potpuno prirodan pčelinji vosak koji se sastoji od velikog broja ljekovitih tvari. Biljna ulja u kremama su iz organskog uzgoja, a kremama su dodani i drugi visoko vrijedni pčelinji proizvodi kao što su med, propolis, polen i matična mliječ.

Danas je trend korištenja prirodne kozmetike u sve većem porastu i sve je više mladih osviješteno da je prirodna kozmetika izrazito važna jer sve ono što nanosimo na kožu, ulazi u naše tijelo.

Važnost prirodne kozmetike prepoznala je i manufaktura Radovana Petrovića koja se proizvodnjom meda i pčelarskih proizvoda bavi već dugi niz godina. Ljekovitost pčelinjeg voska željeli su iskoristiti na najbolji mogući način u kozmetici pa su tako izdali Sache – prirodnu kozmetiku na bazi pčelinjeg voska. Sache kreme ne sadrže nikakve kemijske dodatke kao što su konzervansi, parabeni, emulgatori, umjetne boje ili sintetičke mirise.

U kvalitetu proizvoda Sache kozmetike uvjerili su se i brojni posjetitelji na nedavno održanom sajmu Dani ljepote & fitnessa na zagrebačkom Velesajmu. Sljedeći sajam na kojem će prisustvovati bit će međunarodni sajam kozmetike Cosmoprof u Bologni koji će se održati od 18. do 21.03.2016. godine.