Pravilno korištenje uvijača za kosu

crna boja kose

Potrebno je samo nekoliko minuta kako bi imali kovrče iz snova pomoću kojih ćete oduševiti sve oko sebe. Iskustvo ovdje igra veliku ulogu, a ako ne znate kako, postoje trikovi uz koje će vaša kosa izgledati božanstveno. U vašem će vam naumu pomoći razni uvijači za kosu.

Kako se moda mijenja svake godine tako se mijenjaju trendovi kada su u pitanju frizure, uz jednu malu iznimku. To su božanstvene i neodoljive kovrče koje će vas staviti u centar pozornosti gdje god se pojavili. Bez obzira koliko godina imali uvijek možete imati valovitu kosu.

Uvijači su najbolji način da postignete određene kovrče. Prije nego ih krenete koristiti bilo bi najbolje naučiti kako rukovati s uvijačima. Odlučite li se za električne uvijače nastojte kosu dobro osušiti i to tako da kosu prije podignete od korijena kako bi što lakše postigli željeni volumen.

Prije nego krenete kosu uvijati odvojite ju u pramenove i zaštitite ju sredstvom protiv oštećenja kose. Započnite s kosom uz lice na temperaturi srednjeg stupnja zagrijanosti, a temperaturu možete s vremenom pojačati.

Pogledajte video kako napraviti valove na kosi.

Električni uvijači su najbrži način do postizanja bajkovitih valova na kosi, ali zbog temperature na kojoj rade, bilo bi najbolje kada bi njihovu upotrebu sveli na samo 3 do 4 puta mjesečno. Nikako ne smijete raditi bez sredstva koje štiti kosu. Radi se o proizvodu koji čuva vlagu u kosi i sprječava njezino pucanje.

Primijetite li da je kosa unatoč upotrebi određenih proizvoda izgubila na elastičnosti, bilo bi dobro staviti pakung ili masku koja će nahraniti vaše vlasi. Potrebno je barem jednom tjedno nahraniti kosu pravilnom maskom koja u sebi sadrži sve potrebno kako bi kosa bila i dalje lijepa.

Pored frizura s kojima ćete zasjati morate voditi računa o zdravlju svoje kose. Obogatite prehranu namirnicama koje u sebi imaju proteine te vitamine kao što su vitamini B i A, a osim njih bilo bi dobro da spomenuta hrana ima cinka i željeza.

Autor: S.Š., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock