Kako ošišati kosu

šišanje kose

Već neko vrijeme biste se željele odvažiti na šišanje te se ipak dvoumite? Ne brinite se jer vam mi donosimo savjete kako se pravilno ošišati, a da budete zadovoljne i da svoju novu frizuru pokazujete gdje god stignete. Dovoljno je samo malo skupiti hrabrosti i krenuti na posao.

Imate li duguljasto lice, odlično će vam pristajati ravne šiške ili šiške na stranu koje su trendi skoro svake sezone. Ako imate kosu punu volumena, odlučite se na postepene šiške kako bi lijepo padale niz čelo.

Svoje šiške svakodnevno njegujte hranjivim uljima te ih održavajte što sjajnijim i čišćim kako bi bile što poželjnije na vama.

Za žene koje imaju kratku kosu, a htjele bi još kraću, preporučujemo da se ošišaju na dječački look koji će ih učiniti 10 godina mlađima.

Svoju kosu bi trebale njegovati preparatima za stiliziranje kako bi ipak bile što ženstvenije.

Okruglom licu će odlično stajati ravna kosa koja je ravno ošišana u vrhovima jer će tako proporcije biti savršeno usklađene. Za postizanje savršeno glatke i ravne kose pomoći će vam pegla za kosu.

Ipak, pripazite da svoju kosu zaštitite prije peglanja kako se ne bi oštetila zbog previsoke topline. Uskladite toplinu prema srednjoj temperaturi te na kosu nanesite odgovarajuće sredstvo za zaštitu kose prije peglanja.

Također, nemojte pretjerano češljati kosu jer time potičete lučenje žlijezda lojnica, kosa se brže masti te je češće morate prati.

Osobe ovalnoga oblika lica imaju najviše sreće jer njima stoji svaki oblik frizure. Možete frizuru nositi na različite načine. Želite li postepeno ili ravno šišanje, na vama je odluka.

Žene s izrazitom dugom kosom, koja doseže razinu ispod laktova, trebale bi više pozornosti posvetiti na vrhove. Tako dugu kosu je potrebno šišati svaka dva mjeseca kako vrhovi ne bi postali suhi i lomljivi.

Prilikom pranja kose, na vrhove nanesite masku koja djeluje hidratizirajuće i koja će vašoj kosi podariti volumen.

Autor: A.B., Foto: Vera F/Shutterstock