Koja je najbolja četka za kosu

četke za kosu

Jedni ste od onih koji veliku pažnju posvećuju ne samo njezi kože nego i kose? Važno vam je da imate lijepu, sjajnu i zdravu kosu i zato vam nije važno koliko ćete vremena uložiti u njegu svog zaštitnog ukrasa. Jeste li razmislili koja je najbolja četka za vašu kosu, uz koju ćete imati idealnu frizuru?

Kada već razmišljate o pravilnoj njezi kose, onda ne smijete zaboraviti i na četku za kosu. Nju ipak koristite barem dva puta na dan i nije svejedno kakvu ćete četku odabrati. Hoće li to možda biti plosnata četka s prirodnim vlaknima ili četka s plastičnim zupcima?

U dućanima postoji velik izbor, a prema mišljenju frizera daleko su najbolje one napravljene od prirodnih vlakana. Kada se odlučujete za kupovinu nove četke važno je da odaberete onu koja će biti nježna za vaše vlasište te kada počešljate kosu da ona izgleda sjajnije i zanosnije.

Pogledajte video kako se najbolje počešljati bez da oštetite vlasi.

Ako želite kod kuće složiti frizuru kao i kod frizera, onda je najbolje da odaberete četku od keramike ili plastike. Ona mora biti prozračna i lagana za čišćenje, a kao stvorena je za češljanje debljih i srednje debelih vlasi.

Okrugla četka je idealna za sve one žene koje uvijek žele imati ravnu kosu, a ne žele ju tretirati peglom za kosu ili nekim drugim načinima. Bilo bi najbolje da se odlučite za drvenu četku s kombinacijom sintetike i veprove dlake. Kada sušite kosu započnite od korijena prema kraju i to tako što ćete povlačiti četku za svaki pramen.

Polukružna četka je za sve one koji žele imati uvojke na kraju. Stavite četku na krajeve i omotajte kosu te držite nekoliko sekundi dok sušite kosu fenom. Nakon toga ćete dobiti prekrasne uvojke na krajevima.

Važno je znati da odabir četke ovisi o tome što s njom želite činiti i kakve frizure želite slagati. Ako niste sigurni koju bi četku kupili, ne zaboravite se konzultirati s frizerom koji će vam najbolje moći objasniti.

Autor: S.Š., Foto: Africa Studio/Shutterstock