Pramenovi na kosi

pramenovi na kosi

Sviđa vam se vaša frizura baš takva kakva je. Volite svoju boju kose. Ali nešto nedostaje. Možda već godinama nosite istu ili sličnu frizuru i pustolovka u vama žudi za promjenom. Ipak niste toliko hrabre da svoju kosu do pola leđa ošišate na Audrey Hepburn frizuru ili da od vatrene brinete postanete zaigrana plavuša.

No zašto ne biste imali najbolje od oba svijeta? Promjena i komocija nisu nespojive. Jeste li ikada pomišljale da napravite pramenove i ovom malom intervencijom u potpunosti osvježite svoj stil?

Pramenovi su odličan način da se poigrate sa svjetlom i sjenom i neobičnim efektima, bez da napuštate svoju komfort zonu. Za one odvažnije naravno postoji opcija sjajnih vibrirajućih boja. Eksplozija svježine na vašoj kosi.

Postoji nekoliko načina na koji se pramenovi mogu izvesti. Svima nam je dobro poznata klasična tehnika u kojoj se odabrani pramenovi izvlače na foliju koja štiti ostatak kose od transfera boje.

Moguće ih je izvesti u još nekoliko tehnika. Npr. frosting, koji je bojenje samo vrhova kose u drugu, obično svjetliju, boju.

Zatim chunking, u kojem se boje veći komadi kose u drugu boju. Npr. kada je cijeli donji sloj kose u drugoj boji. Popularne su jarke boje na kosi na potiljku, koje se ne vide dok je kosa puštena, ali podizanjem kose u rep ili punđu postaju mala umjetnička djela.

Još jedna metoda, kojom se dobivaju najprirodniji rezultati je hair painting. Ne postoje striktno određeni pramenovi već se četkicom za razmazivanje boja nanosi na nasumično odabrane pramenove u dugim potezima.

Ova godina nam je na pistama donjela mnoge frizure koje uključuju neku varijaciju pramenova. Postoji nebrojeno mnogo efekata i kombinacija boja koje možete postići pa ćemo predstaviti neke ne bi li možda pronašli inspiraciju u novim trendovima.

Uz ombre stil, koji smo već spomenuli u jednom od prethodnih članaka, prava vruća poslastica su plavi pramenovi na crnoj kosi ili obratno.

Izgledaju najbolje na ravnoj sjajnoj kosi, a imate li bob frizuru zablistat ćete sa ovakvom kombinacijom. Pošto se radi o velikim kontrastima, savjetujemo vam da posjetite frizera kojem potpuno vjerujete kako biste dobile najbolji mogući rezultat.

Imate li tamno smeđu kosu pramenovi u boji sa metalik odsjajem, koja se čak i ne mora toliko razlikovati od prirodne boje vaše kose, bit će pun pogodak.

Zamislite kako ćete se fantastično osjećati sjedeći na kavi na otvorenoj terasi znajući kako se sunce poigrava sa vašim futurističkim pramenovima.

Nadamo se da smo vam dali neke ideje i da ste naučile ponešto o različitim efektima koji se mogu postići ovom tehnikom uljepšavanja. Najbitnije od svega je ipak da kosa bude njegovana, zdrava i sjajna, sve ostalo tada sjeda na svoje mjesto.

Autor: L.K., Foto: Nastya22/Shutterstock