Popularne kovrče iz 60-ih

vikleri na kosi

60-te su bile godine kada je moda u punom smislu dolazila do izražaja. Žene su se naveliko počele uređivati, a veliku pažnju su pridavale frizuri, šminki i noktima. Ovoga puta vam donosimo jednu interesantnu frizuru koja je vrlo zaživjela u 60-im godinama i koju su obožavale nositi velike dame.

Za takvu retro frizuru trebat će vam veliki vikleri koje ćete uviti na svu kosu i pramenove kako bi frizura bila što bolja.

Kosu prije uvijanja viklerima dobro operite te nanesite i regenerator kako bi kosa što bolje padala i kako ne bi vlasi letjele.

Kosu zatim na pola isfenirajte fenom te je ne biste smjeli do kraja osušiti kako bi što bolje mogli nanijeti viklere. Nikako ne zaboravite na zaštitni sprej protiv topline kako biste bili sigurni da nećete oštetiti kosu.

Viklere stavljajte suprotno od rasta kose prema tjemenu, i jednostavno ih rolajte. Prikopčajte ih ukosnicama kako bi ostali čvrsto na mjestu i kako ne bi dobili mogućnost ispadanja.

Također vam umjesto ukosnica odlično može poslužiti i velika kopča koja bi trebala uhvatiti cijeli vikler i biti postojana.

Znak da ste gotovi s rolanjem kose bit će kada primijetite da nema više slobodnih pramenova.

Tada kosu ponovno počnite sušiti i sušite je nekoliko minuta dok ne primijetite da je u potpunosti suha.

Suhu kosu pošpricajte lakom za kosu kako bi frizura bila trajnija i čvršća te je ostavite oko sat ili dva.

Zatim dolazi red na uklanjanje viklera. Viklere uklonite postepeno i precizno. Po potrebi ponovno možete kosu posprejati lakom za kosu. Ako je možda frizura previše čvrsta, a lokne nisu niti malo opuštene, isprobajte jedan trik tako da prstima lagano u par pokreta razbarušite kosu te glavom prođete lijevo i desno.

Ovako ćete dobiti na volumenu, a kosa neće izgledati previše ukočeno i ozbiljno. Sada je vaša frizura nalik onoj iz 60-ih i spremni ste za izlazak!

Autor: A.B., Foto: Donskaya Olga/Shutterstock