Bob frizure su “in” svake sezone

bob frizura
Bob frizura, Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Nekad davno, 1909. godine krenula je svojevrsna revolucija kod ženskih frizura, kada su žene po prvi put krenule malo odvažnijim putem i odlučile se na nov val šišanja koje je tada izazvalo nedoumicu prije svega kod muškaraca, koji jednostavno nisu bili za tu vrstu promjene kod žena.

Može se primjetiti da je bob frizura značila na neki način promjenu stava žena koje su odlučno rekle ne tradicionalnim dugim frizurama i krenule prema nečem novom i tada još neistraženom. Zanimljivo je na kolika su odbijanja naišle od strane okoline koja je ovu promjenu primila dosta negativno.

Danas su bob frizure jedne od rijetkih koje su već dulje vrijeme “in” i to već nekoliko sezona, što je porušilo predrasude kako su bob frizure samo za žene sa tamnijom bojom kose i kako s njima ništa ne možete te da je nemoguće nastaviti puštati kosu sa bob frizurom.

Zvijezde i frizeri uspjeli su srušiti famu koja je nastala oko ove frizure, što je mnoge odvraćalo da promijene frizuru i krenu sa nečim novim. Tako kada su to počele raditi zvijezde kao što su Katie Holmes, Paris Hilton, Victoria Beckham i mnoge druge, postalo je jasno da je novi izgled u modi.

Bitno je spomenuti kako danas postoji nekoliko vrsta bob frizura, tu je kratki bob, dugi bob i bob nazvan po Victoriji Beckham/Posh.

Kratki bob poznat je po svojoj poprilično kratkoj dužini koja ide do razine uha i jedna je od prvih bob frizura kojom su žene pokrenule svojevrsnu revoluciju u šišanju. Osim kratkog boba, imate mogućnost ošišati se na dugi bob čiju razinu određujete sami

To  je obično dužina koja ide sve do razine ramena i možemo reći kako je jedna od učestalijih bob frizura na koju se uglavnom odlučuju one žene koje još nisu spremne na potpunu promjenu. Dužu bob frizuru preporučili bi svima onima koji nisu sigurni koliku promjenu žele, a ovako dobivaju zahvalnu frizuru s kojom se može apsolutno sve.

Na koju god frizuru se odlučili, bitno je da se vi osjećate ugodno.

Autor: S.Š. Foto: Subbotina Anna/Shutterstock