Njega crvene boje kose

crvena boja kose

Znate li da odabir boje kose ovisi o tome kakvog ste karaktera i jeste li povučena osoba ili se više volite isticati? Nakon što ste se odlučili na promjenu i bojanje kose u željenu nijansu, potrebno je znati kako očuvati određenu boju da ne bi već tjedan dana nakon bojanja razmišljali o ponovnom odlasku kod frizera.

Crna, plava, smeđa, crvena… Koji je vaš odabir? Crvena boja kosa koje je ujedno najuočljivija traži i poseban način njege. Sve žene koje su odlučile obojati kosu u crvenu boju barem su jednom razmišljale kako da što duže zadrže vatrenu nijansu na svojim vlasima.

Crvena boja je zahtjevna i traži posebnu njegu, a kako se ne bi isprala već nakon prvog pranja, važno je da koristite najbolje proizvode uz koje će vatreno crvena boja i dalje biti sjajna i podjednako izazovna.

Treba paziti na vrijeme nakon bojenja kose. Stručnjaci su mišljenja kako bi trebalo izbjegavati pranje kose odmah nakon bojanja i pričekati barem 5 dana. Iako nije ugodno preporuča se pranje kose u hladnoj vodi jer samo tako će se boja zadržati duže nego što ste se nadali. Za vatrenu boju nikako nije dobro izlaganje jakom suncu koje može izblijediti prekrasnu boju.

Kako nije moguće izbjeći boravak na otvorenom bilo zbog posla ili tijekom slobodnog dana, sve bi crvenokose mogle imati zaštitu na glavi, marama, traka ili sprej. Ne zaboravite na posebne proizvode za njegu kao što su šamponi i regeneratori za obojanu kosu te svi proizvodi koji će kosi pružiti dovoljnu količinu hidratacije.

Važno je da pronađete kvalitetnu boju, a kako bi izbjegli greške tijekom bojanja koje se najviše vide kod crvene boje, bilo bi najbolje da se odlučite za bojanje kod frizera. Njegova stručna ruka plus odlična boja dat će željeni rezultat i vaša će boja duže biti postojana. Samo tako možete izbjeći sve zamke koje pruža spomenuta nijansa.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock