Plava kosa san je mnogih žena

Djevojka s preparatima za njegu kose, Foto: Phase4Photography/Shutterstock

Biti plavuša san je mnogih žena koje vjeruju u teoriju da muškarci više vole plavuše. Bilo da ste prirodna ili želite postati, boja kose može drastično promijeniti vaš izgled, stoga svakako obratite pažnju na savjete koje će vam frizer dati o brizi njezi plave boje kose.

Odabir savršene nijanse plave boje za kosu koja će pristajati vašem obliku lica, vrsti kose i stilu, nije nimalo jednostavan. Boja kože i očiju, te prirodna boja kose važni su čimbenici o kojima ovisi hoće li vam nijansa odgovarati ili ne. Problem kod većine umjetnih plavuša je taj da im kosa djeluje suho i beživotno, što korištenjem proizvoda koji sadrže visok postotak alkohola može samo pogoršati situaciju, stoga obratite pažnju na sastav proizvoda za njegu plave kose.

Plava kosa traži više više njege i brige od tamnije, prvenstveno zato što plavuše imaju tanju vlas od brineta, a ako ste umjetna plavuša, tada je razlog kemijski tretman. Svu čar i ljepotu svoje plave kose možete održavati proizvodima koji ju ne opterećuju već joj daju raskošniji sjaj, riječ je o laganijim proizvodima prepunim hranjivih sastojaka koji sprječavaju nestanak sjaja vaše kose. Kvalitetni proizvodi za njegu plave kose sadrže aktivne sastojke koji upijaju kalcij i magnezij iz vode, s ciljem da kosa ostane prirodno sjajna.

Dodatni savjeti koje možete učiniti u zaštiti boje kose je to da ne idite van bez UV-zažitte jer vaša boja kose sadrži manje melanina od tamnije kose pa suneve zrake lakše prodiru u kosu.

Što se tiče make-upa za plavuše, puder bi trebao biti srednjeg ili jakog intenziteta pokrivanja te birajte boje od neutralno bež do lagano žute. Što se sjenila tiče, jako našminkani kapci će izgledati napadno, dok će pastelne nijanse imaju privlačniji učinak. Što se tiče smokey eyesa, preporuča se da birate smeđe ili tamnosive boje umjesto crne. Boja ruža neka vam bude ružičasta, to je naime boja koja najljepše odgovara plavušama. No, nezaboravite da intenzivni ili tamniji ruževi zahtijevaju i tamniji ten, stoga ako ste se vratile sa mora crne kao ciganke, iskoristite priliku i za večernji izlasak pojavite se sa nekom tamnom bojom ruža koja će vam dati ekstravagantniji izgled!

U svakom slučaju, ako želite kosu posvijetliti za više nijansi, obratite se frizeru jer ovaj zahvat u kućnoj radinosti može biti visokorizičan!

Autor: I.H., Foto: Phase4Photography/Shutterstock