Platinasto plava boja kose

platinasto-plava-kosa

Prirodno plava boja kose iznimno je rijetka i nalazimo je uglavnom na ženama germanskog ili skandinavskog podrijetla. Poznata činjenica je da se broj prirodnih plavuša sve više smanjuje i da kroz stoljeće ili dva više nećemo moći pronaći prirodnu plavušu.

Uz njih se vežu razne priče pa tako i da se bolje zabavljaju ili da su pomalo šašave i glupave. Tko zna kako ovi mitovi počinju ali kade se jednom ugnjezde u kulturu nemoguće ih je iščupati. No ipak ima li istine u tome da muškarci više vole plavuše. Znanstveno istraživanje je pokazalo da su im one jednostavno uočljivije i da ih percipiraju kao plodnije, stoga možda i jest istina da se bolje zabavljaju.

No ako vam priroda već nije podarila prirodno plavu kosu tko kaže da vam je ne može podariti tubica boje. Ako ste prirodno crnka sumnjamo da ćete ikada moći doći baš do one nijanse plave boje koju želite i svakako ako od sasvim tamne kose prelazite u plavušu prepustite to vještim frizerskim rukama.

Potpuno i apsolutno najmodernija plava boja ona je platinasto plava. Što nazivamo platinasto plavom bojom? Pod ovom sklupinom nijansi podrazumjeva se plava boja kose koja je lišena ikakvih žućkastih primjesa. Jeste li ikada vidjeli plavu nijansu koja izgleda gotovo bijelo? O tome govorimo.

Ova boja kose odlično pristaje modernim kratkim frizurama koje će zavladati ljetom, ali pazite da je ne bojite baš prije odlaska na more ako ne biste dobile neželjenu zelenu nijansu pod djelovanjem soli i klora u kombinaciji sa UV zračenjem.

Tko se ne sjeća nijanse kose Marilyn Monroe ili Gwen Stefani koja je od platinasto plave kose i crvenog ruža izgradila sebe kao brand. Ako ste odlučile postići ovu nijansu pripremite se na dug put. Čak i ako uspijete od tamne kose dobiti plavu boju teško ćete iz nje izvući žutilo. Biti će potrebno nekoliko tretmana intenzivnim izbjeljivačima.

Nakon toga bi vam kosa mogla ostati oštećena i suha i izgledati uništeno i jeftino. Kako biste ovo izbjegli posvjetljujte kosu postepeno, a u međuvremenu je njegujte mnogo intenzivnijim kurama no do sada. Morat ćete koristiti sastojke bogate biljnim uljima, keratinom i vitaminima.

Iako je Lady Gaga svoju dugu kosu obojila u platinasto plavu ova je boja ipak preporučljivija za potpuno kratku kosu ili onu do ramena. Ovu boju vole i djevojke koje su se odlučile za život u stilu pin-upa i mlada moderne i samopouzdane cure. Platinasta kosa može biti neodoljiva ako je napravljena kako treba stoga pravac u salon i zapamtite prvo i najveće pravilo: Izbjeljivana kosa voli bogatu njegu!

 Autor:L.K., Foto: carlo dapino/Shutterstock