Feniranje na četku

feniranje na četku

Sve se slažemo da je kosa točka na i svakog dobrog stylinga. Nema smisla potruditi se oko odjeće i onda u zadnji tren shvatiti da ne stignete urediti kosu. Koja od nas nije imala dan kada je sve bilo savršeno, ali nas kosa jednostavno nije slušala i sve je palo u vodu, ili obratno kada ništa nije išlo kako valja, ali smo se jednostavno bez razloga osjećale sjajno jer nam je kosa taj dan bila baš onako kako treba.

Kako bi ovih “baš onako kako treba” dana bilo što više potrebno je naučiti neka pravila kojima možemo i same napraviti frizuru kao iz salona. Bilo da se radi o financijskim razlozima ili stisci s vremenom vjerojatno niste u mogućnosti za svako pranje kose posjećivati frizera koji će se brinuti o izgledu vaše kose.

Nema veze. Same možete puno toga ako znate što radite. Prvenstvarno je bitno odabrati kvalitetan materijal s kojim ćete raditi. Dobar fen koji ima nekoliko nastavaka, brzina i opciju za hladan zrak, koji jednako tako nije pretežak, zlata vrijedi. Četka je također izuzetno bitna. Dugoj ravnoj kosi pogoduju plosnate četke, a kovrčavoj ili valovitoj one okrugle.

Kako kod kuće možete savršeno isfenirati kosu? Nakon što ste je oprale i nahranile regeneratorom zamotajte je neko vrijeme u ručnik koji će upiti suvišak vode. Kada je kosa već napola suha možete započeti sa procesom oblikovanja frizure.

Nanesite na vlažnu kosu preparate koje inače koristite, bilo da se radi o sredstvu za sjaj, volumen, UV zaštitu ili slično i započnite.  Kosu razdijelite u nekoliko djelova i pričvrstite je ukosnicama kako ne bi smetala onom dijelu na kojem ćete raditi. Šiške oblikujte prve i zatim nastavite sa donjim slojevima kose.

Držite fen u onoj ruci koja vam je primarna. Dakle ako ste dešnjak, fen je u desnoj ruci. Uzmite svoju četku i povlačite je dugim i odvažnim potezima. Topli zrak iz fena neka uvijek ide niz vlasi jer će tako one bolje sjesti i njihova površina će ostati sjajnija. Neka vaša četka za feniranje bude gusta jer je održavanje napetosti vlasi dok sušite već pola obavljenog posla.

Na poslijetku uključite hladan zrak i još jednom četkom prođite kroz sve pramenove. Po završetku sušenja nemojte nanositi mnogo preparata. Malo učvrstiti frizuru lakom ili gelom ako je potrebno i spremene ste za polazak. Kada se jednom izvježable ovu rutinu moći ćete obaviti za svega nekoliko minuta.

 Autor: L.K., Foto: P.Uzunova/Shutterstock