Kako se odlučiti za boju kose

crna crvena smeđa kosa

Odlučiti se za boju kose nije odluka koju ćemo samo tako donijeti nego to ipak zahtijeva određeni period razmišljanja koji podrazumijeva veliku odluku, jer ipak se radi o promjeni za koju ostaje pitanje da li ste se spremni nositi s njom, odnosno da li ste spremni iz neke neutralnije boje prebaciti na neku malo upadljiviju s kojom ćete privlačiti puno više pozornosti možda i više nego što ste željeli.

Izbor boje ne ovisi samo o vašem prirodnom tonu kose, nego i o boji kože, obliku lica, karakteru i mnogo drugih stvari. Dakle radi se o odluci o kojoj treba razmisliti.

Poznata plava boja kose koja se oduvijek smatrala magnetom za muškarce i koja je oduvijek bila broj 1 u svijetu poznatih, boja je na koju se sve više žena odlučuje. Ako se odlučite na plavu boju morate dobro razmisliti kakva vam je financijska konstrukcija, odnosno možete li si priuštiti odlaske frizeru jednom mjesečno, jer nema gore stvari kad dozvolite da izrast preuzme kontrolu nad vašim lijepim izgledom. Naravno da se farbati možete i kod kuće, ali tada trebate biti oprezni kod izbora boje, jer ako imate prirodni pigment koji se kosi s plavom bojom, možete umjesto plave imati neku nijansu zelene boje.

Kod farbanja u plavo, potrebno je malo više računa voditi o tome da kosa zahtijeva više njege i pravilnih preparata koji su prije svega namjenjeni kosi koja je izgubila sjaj i koja je više puta bila tretirana hidrogenom, ili još gore blajhom. Kosu tada treba redovito šišati.

Željni ste malo prirodnijeg looka, savjetujemo vam bojanje kose u neku od smeđih nijansi koje ne zahtijevaju puno posla, pogotovo ako se radi o tome da inače imate prirodno svjetliju nijansu, tada bojanje kod kuće ne predstavlja veliki problem, a da ne govorimo kako tamnija boja kose bolje prekriva ispucale vrhove.

Crvena boja kose najviše leži onim osobama koje su malo jačeg karaktera, koje se ne boje isticati. Crvena boja preporuča se kod osoba koje imaju ružičastu nijansu kože, jer takve osobe najbolje nose crvenu boju. Crvena boja zahtijeva izrazito samopouzdanje.

Crna boja kose najbolje pristaje uz tamni ten i najbolje izgleda na mlađim osobama.

Naš savjet je da dobro razmislite kad se odlučite na promjenu boje, jer kao što vidite takva odluka podrazumijeva puno više faktora koji mogu utjecati na vaš cjelokupni izgled.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock