Kako se ošišati prema obliku lica

djevojka sa stepenastom frizurom

Već vam je polako dosadila frizura koju ste dosada imali i želite malo promjene. Međutim uglavnom se takve promjene vrte oko toga da se velik dio odluči na šišanje. Postavlja se pitanje kako izbjeći dramu i naravno suze, jer ponekad je promjena toliko velika da se teško možete naviknuti, ili vam za to treba jako puno vremena.

Kako bi izbjegli suze tijekom izlaska iz salona bilo bi najbolje dobro razmisliti kakvu frizuru zapravo želite, odnosno želite li radikalniju promjenu ili možda samo lagani prijelaz sa postojeće frizure.

Kod šišanja treba imati na umu da frizura prije svega treba odgovarati vašem tipu lica, što znači da trebate dobro proučiti svoje lice, odnosno njegove karakteristike. Ako niste sigurni možete za savjet pitati svog frizera.

U slučaju da imate duguljasto lice duga i prije svega ravna kosa nije nikako dobar odabir. Pokušajte ju skratiti do ispod ušiju kako bi dobili željeni efekt.

Imati ovalni oblik lica znači da su vam praktički otvorene sve mogućnosti. Naime pokazalo se kako osobe s takvim oblikom lica mogu eksperimentirati s različitim frizurama. Za osobe koje imaju okruglo lice, preporučaju se asimetrične frizure.

Za sve one s četvrtastim oblikom lica nikako se ne preporučuju dužine koje idu ispod uha. Najbolje bi bilo nakovrčati kosu i to kada niste sigurni kakvu bi htjeli svečanu frizuru povodom određenog događaja. Što se tiče šišanja slobodno se odlučite za isto tako asimetrične frizure.

Kod trokutastog oblika lica možete se ošišati na kratko, ili možda izabrati polukratku frizuru. Bitno je spomenuti da čelo može biti otkriveno, a potrebno je prije svega sakriti nesklad koji postoji između brade i čela.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock