Pin-up stil

pin-up stil
Pin-up moda, Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Pin-up stil jedan je od prepoznatljivijih odjevih stilova sa čvrsto određenim pravilima. Sam naziv dolazi od toga da su se fotografije ili crteži lijepih i ženstvenih žena lijepile po zidovima ili štampale na kalendare koje se je moglo bilo gdje objesiti. Slike ovih bujnih, savršeno dotjeranih žena olakšavale su vojnicima teške i usamljene noći na bojištu.

U svijetu u kojem su gledali toliko lošeg i ružnog oko sebe, udaljeni od podrške svojih žena i djevojaka i nesigurni u to hoće li sutra dočekati novi dan ili ne, lijepe žene davale su oku nešto čime bi se zabavilo i ujedno su i podizale moral.

Iako je pin-up stil eksplodirao u 40-ima u Engleskoj on je zapravo samo redizajne jednog starijeg stila. Radi se o plesačicama unutar burleski koje su primjetile kako je vizualna prezentacija vlastitog lika odličan način na koji se može privući publika pa su počele pažljivo graditi svoj stil i distribuirati vlastite sličice.

Na slikama su se nalazile žene koje su bile savršeno dotjerane. Kosa je bila u uvojcima koji su ponekad strateški padali preko jednoga oka ili mazili leđa. Uvijek savršeno čistra i stilizirana. Odjeća je bila izazovna i isticala grudi, stražnjicu i uzak struk. Visoke potpetice bile su obvezne.

Želite li danas kopirati ovaj stil pogledajte slike nekih od najslavnijih pin-up djevojka kao što je Betty Grable. Pobrinite se da ste uvijek dotjerane i da pažljivo birate komade koje ćete odjenuti. Odjeća je uska i pripijena, nikada ne skriva figuru. U moderniziranoj verziji najpoželjnije su uske suknje do koljena uparene sa lijepim topićima ili možete odabrati i pripijenu košuljicu koju ćete ugurati u suknju.

Cipele su srednje visoke do visoke  potpetice, po mogućnosti crne ili crvene i lakirane. Kosa mora biti lijepo uvijena posebice prednji pramen i dobro učvršćena kako bi ostala postojana tijekom čitavog dana. Možete u frizuru uključiti i dodatke poput bogatih marama ili pak traka za kosu.

Šminka se sastoji od besprijekornog porculanskog tena, poteza crnim eyelinerom i dva sloja maskare, dok su usne sočne i krvavo crvene. Ovaj stil zahtijeva predanost i trud stoga ako vam se već neko vrijeme sviđa zašto ne biste iskušale i ove sezone se pretvorili u moderniziranu verziju pin-up djevojke. Vaš muškarac se zasigurno neće žaliti.

Autor: L.K. Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock