Crno odijelo za muškarce

crno-odijelo1

Crno odijelo klasični je dio outfita svakog muškarca. Najčešće se nosi kod službenih prigoda, kao što su poslovni sastanci ili razne svečanosti. Pristaje svim muškarcima bez obzira na dob. Mlađi nose crni smoking uglavnom za svečane prigode, dok oni malo stariji bez problema odabiru odijelo kod svakodnevnih aktivnosti, šetnje gradom ili odlaska na posao.

Iako crno, muško je odijelo najklasičniji odjevni predmet svake garderobe, nije ga uvijek jednostavno obući i kombinirati sa ostalim modnim dodacima. Ovog je ljeta u modi što jednostavniji styling, stoga se ispod smokinga preporuča bijela, bež ili svijetla košulja. Ove sezone košulje jarkih boja potpuno su out pa preporučamo da ih izbjegavate. Nećete pogriješiti obućete li košulju pastelne boje, a cijeli će outfit tako dobiti dašak zaigranosti i izgledat će veselije.

Odijelo čini čovjeka, stoga je važno kako ga uklopite u cjelokupni styling. Uz košulju zaigranih boja, možete iskušati kako će cijela odjevna kombinacija izgledati bez kravate. Nju ostavite za vjenčanja i svečane prigode, a potpuno izbacite idete li u šetnju gradom ili na večernji izlazak. Kravata je važan dio svakog dress code-a i zbog tog je razloga nemojte potpuno izbaciti iz svoje garderobe.

Odabir i kupnja oodgovarajućih cipela koje ćete kombinirati na crno, klasično odijelo ovise isključivo o vašem ukusu. Nemojte kupiti preskupe cipele, ukoliko vam svečanije prigode nisu svakodnevna aktivnost. Također ih je izrazito teško održavati. Vaše odijelo neće izgledati savršeno bez jednako tako savršenih cipela. Crna ili smeđa koža, najbolji su odabir.

Cijena im je veća, ali su izrazito udobne i možete u njima provesti gotovo cijeli dan. Neće vas sprječavati u svakodnevnim aktivnostima, a odlične su za vjenčanja jer u njima možete plesati dugo u noć.

Od modnih dodataka, nikako nemojte zaboraviti pažnju obratiti na remen. Važno je da bude sjajan jer će tako istaknuti cjelokupni styling. Preporučamo vam da boju remena prilagodite boji cipela.

Autor: D.Š Foto: holbox/Shutterstock