Košulje na pruge

košulja na pruge
Košulja na pruge, Foto: Worakit Sirijinda/Shutterstock

Košulja je jedan od osnovnih odjevnih komada koje u ormaru treba imati svaki muškarac. Čak i ako vaš posao ne zahtjeva svakodnevno nošenje odijela ili nema striktnih pravila odijevanja, nekoliko dobrih kvalitetnih košulja koje pristaju kao salivene postat će baza uvijek dobrog i odmjerenosg stila.

Košulje nisu rezervirane samo kao vječne suputnice odijela već ih možete odlično kombinirati i sa vestama, kardiganima, i da, čak i sa običnim T-shirt majicama. Bijela košulja je osnova koju morate posjedovati i ako imate samo jednu košulju neka bude bijela. Ipak ona vrlo brzo može dosadaiti i preporuča se da se unutar ormara nađu i neke pomaknute boje. Pokoja pastelna, bež ili siva osvježit će stil bez puno rizika.

No ako ste već doktorirali na košuljama, bilo da se radi o poslovnoj nužnosti ili ih jednostavmno volite, odaberite one sa prugama. Najvažniji model sa prugama trebala bi biti bijela košulja sa tankim plavim prugama, a ako želite nešto oštriji stil zamijenite boje poput pozitiva i negativa. Plava košulja sa tankim bijelim prugama. Istina je da je ovakve košulje nešto teže kombinirati sa odijelima i kravatom no samo treba znati neka pravila.

Stoga planirate li odjenuti košulju sa prugama neka odijelo bude neutralno. Nije preporučljivo odabrati odijelo koje također na sebi ima pruge ma kako nezamjetne bile. Prugaste košulje ne podnose dobro višebojne kravate. Odaberite onu monokromnu ili od sjajne tkanine, ako je neka svečanija prilika. Čak možete i posegnuti za košuljom koja je prugasta, ali recimo kragne i orukvica su monokromne. To će zasigurno skinuti modnu paučinu sa vašeg ormara.

Dakle koju god košulju odabrali samo pripazite da je prave veličine. Ne bi vas smjela stezati kada zakopčate zadnji gumb oko vrata. Ako odjenete i sako rukav košulje trebao bi sezati do članaka i biti oko 1 cm duži od rukava sakoa. Ramena nipošto ne smiju visjeti jer tada čitava košulja gubi formu. Zato odaberite dobru košulju koja bi vas sa radnog ručka mogla predvečer provesti i kroz zanimljiv izlazak. Pazite na svoj izgled i držite do sebe, nikada ne znate kakve poslovne prilike vas čekaju iza ugla.

 Autor: L.K.  Foto: Worakit Sirijinda/Shutterstock